Το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» σε συνεργασία με την 6η Δημοτική Κοινότητα, τον κινηματογράφο «Τριανόν» και την υποστήριξη των Λεσχών Φιλίας (ΛΕΦΙ) της 6ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας, συγκεντρώνει φάρμακα σε μια εκδήλωση στήριξης στον αγώνα των προσφύγων παρουσιάζοντας μια καλλιτεχνική παράσταση με ζωντανή μουσική και χορό για την ιστορία του ρεμπέτικου, το τραγούδι της ελληνικής προσφυγιάς. Τα τραγούδια ερμηνεύονται από ζωντανή ορχήστρα με τη φιλική συμμετοχή της Μαίρης Δεναξά, ενώ στο αναλόγιο αφηγητής διαβάζει κείμενα για την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού.
«Οι πρόσφυγες παλεύουν για τη ζωή, μια πάλη που οι πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών γνωρίζουν καλά, γιατί τη δίνουν καθημερινά. Και όλοι όσοι παλεύουν μιλάνε την ίδια γλώσσα. Πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών επικοινωνούν το ίδιο μήνυμα με αυτό των προσφύγων, της θέλησης για ζωή και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της κοινότητας.
Η συλλογή φαρμάκων θα γίνεται στον κινηματογράφο «Τριανόν» τη Δευτέρα 18 Απριλίου από τις 18.30, ενώ η μουσική παράσταση θα ξεκινήσει στις 20.00. Τα φάρμακα που χρειάζονται είναι παιδιατρικά, αντιβηχικά, παυσίπονα, αντιβιώσεις, αντιπυρετικά, παστίλιες για το λαιμό. Τα φάρμακα θα διατεθούν για τις ανάγκες προσφύγων μέσω της Praksis.

Πασχαλινό παζάρι ΚΕΘΕΑ Διάβαση 2016

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ Διάβαση προσκαλεί στο πασχαλινό του παζάρι που διοργανώνει για μια ακόμα φορά στη Στοά Κοραή.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου από τις 11.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 23 Απριλίου από τις 11.00 έως τις 19.00 θα βρείτε λαμπάδες, χειροποίητα δώρα και γλυκά, φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του προγράμματος.

Τα έσοδα του παζαριού θα διατεθούν για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ Διάβαση. Ο χώρος αποτελεί ευγενική χορηγία της Εθνικής Ασφαλιστικής.