Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Αλεξανδρούπολης οι τρεις βρετανοί υπήκοοι που συνελήφθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Έβρο με τροχόσπιτα-οπλοστάσια.

Όπως έγινε γνωστό, θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, ώστε να οριστεί στη συνέχεια η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Σύμφωνα, πάντως, με τη συνήγορο υπεράσπισής τους, Σοφία Σαριπανίδου, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία της άρσης απορρήτου των κινητών τηλεφώνων τους. Όπως υποστήριξε η ίδια, κανείς τους δεν αρνήθηκε πως είχαν σχέσεις μεταξύ τους, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κάτι «πιο απλό» από το να πουν «ναι» στη δελεαστική πρόταση που τους έγινε από τους δύο που παρήγγειλαν τα πολεμικά εφόδια.

Όπως είπε η κυρία Σαριπανίδου, οι δύο από τους κατηγορούμενους θα εξασφάλιζαν για τη μεταφορά των τροχόσπιτων-οπλοστασίων στο Κουρδιστάν ένα έξτρα εισόδημα ύψους 2.000-3.000 ευρώ, με πληρωμένα όλα τα έξοδα του ταξιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή των τριών Βρετανών, ηλικίας 35, 36 και 40 χρόνων, είχαν βρεθεί συνολικά 22 όπλα και σχεδόν 240.000 σφαίρες, σε δύο τροχόσπιτα.

Συνελήφθησαν το Σάββατο από λιμενικούς στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι δύο πρώτοι και την Κυριακή στους Κήπους Έβρου από την Αστυνομία ο τρίτος.

Τους αποδόθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση κατοχής οπλισμού για τροφοδοσία τρομοκρατικής οργάνωσης.