Μια γνωστή ηθοποιός που έχει παίξει σε ταινίες, σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Μύκονο, δικηγόροι, επιχειρηματίες στον χώρο των επίπλων και του τουρισμού αλλά και άτομα που είχαν απασχολήσει τις κοσμικές στήλες αναφέρονται στη δικογραφία που έχει σχηματίσει η Ασφάλεια Αττικής ως «πελάτες» μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο Κολωνάκι και σε άλλες περιοχές της Αττικής, το οποίο αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες.

Στη δικογραφία, που βρίσκεται στη διάθεση του «Βήματος», περιλαμβάνονται συνολικά 278 συναλλαγές αγοραπωλησίας ναρκωτικών από συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων τα δύο δεν έχουν συλληφθεί. Περιλαμβάνονται σε αυτήν ακόμη 161 ψηφιακοί δίσκοι με υποκλαπείσες συνομιλίες, ενώ έχουν υπάρξει 495 απομαγνητοφωνήσεις των κρίσιμων διαλόγων για συναλλαγές που αφορούν ναρκωτικές ουσίες. Όπως σημειώνεται στον δικαστικό φάκελο, υπάρχει σχέση της διακίνησης ναρκωτικών από το «κύκλωμα του Κολωνακίου» με την ταυτόχρονη ανακάλυψη από τονΣΔΟΕ και την ΕΛ.ΑΣ. δύο μεγάλων φυτειών χασίς σε Ναύπλιο και Φθιώτιδα τον Οκτώβριο του 2015.
Ο ιδιοκτήτης, ο αθλητής και ο ιδιωτικός υπάλληλος
Κεντρικός ρόλος αποδίδεται σε έναν 51χρονο ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων στο Κολωνάκι, σε 35χρονο από την περιοχή του Ιλίου που είναι αθλητής πολεμικών τεχνών και σε έναν 34χρονο ιδιωτικό υπάλληλο από το Περιστέρι. Πέντε εκ των κατηγορουμένων είναι αλβανικής καταγωγής με τα ψευδώνυμα «Κίκο», «Ένια», «Ζάνι» και άλλα. Επιπλέον επαφή με τα συγκεκριμένα μέλη του κυκλώματος για αγορά κοκαΐνης και χασίς έχουν άτομα με τα ψευδώνυμα «Παππούς», «Γαυράκος», «Δαίμονας», «Βάγγος», «Ξάδερφος», «Ηρακλής», «Κατέλης», «Τζώρτζης» και άλλα.
Στις συνομιλίες δίνονται διάφορες κώδικες ονομασίες στις ναρκωτικές ουσίες, όπως «ψωμί αλβανικό», «άχυρο πράσινο με πολλά φύλλα και μεγάλοι παπάδες», «λουλούδια», «φωτό», «μπουφάν», «δεκάλεπτη μπλούζα» (!), «20 τραγούδια», «ατομάκια μονά», «κατοστάρι πράσινο», «100 αβγά», «τσόκο», «φου», «κρεμούλα» και άλλα.
Εντυπωσιάζει ότι σε μία από τις συνομιλίες, στις 8 Δεκεμβρίου 2015, ένας ημεδαπός εκ των εμπλεκομένων στο κύκλωμα «διαφημίζει» ακατέργαστη κάνναβη ελληνικής προέλευσης, στην οποία δίνει την κωδική ονομασία «Πατρίδα»…
Οι συνομιλίες
Σημαντικό σημείο της δικογραφίας είναι οι πωλήσεις της κοκαΐνης από τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου και των συνεργατών του σε άτομα από τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν οι συνομιλίες το ξημέρωμα της 28ης Σεπτεμβρίου 2015, όταν μια ηθοποιός φέρεται να επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου για να δοθεί κοκαΐνη σε έναν σεναριογράφο.
Επιπλέον στον δικαστικό φάκελο υπάρχουν συνομιλίες με τον μαγαζάτορα από τη Μύκονο, με ιδιώτες από Χολαργό, Κουκάκι, Άλιμο, Παλλήνη, Δροσιά και αλλού. Καταγράφονται επίσης περίπου 15 συνομιλίες από τηλεφωνικούς αριθμούς που η ΕΛ.ΑΣ. δεν φέρεται να επιδιώκει -από την άρση απορρήτου- να προσδιορίσει τους κατόχους των συσκευών.
«Το Βήμα» επικοινώνησε με τον κ. Χρήστο Μαυρομμάτη, νομικό εκπρόσωπο ενός εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος σημείωσε ότι «η εν λόγω αστυνομική έρευνα και η σχετική δικογραφία έχει στοιχεία υπερβολής αντίστοιχα αυτής για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στη Μύκονο πριν από μερικούς μήνες. Έχουμε μια μορφή διακίνησης μικρής έκτασης που σχετίζεται με την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Πάντως και σε αυτή την περίπτωση όλα θα κριθούν στο δικαστήριο…».