Συμπλοκή μεταξύ ελλήνων και γερμανών σημειώθηκε στις 23.15 της Πέμπτης σε εστιατόριο που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 69 στο Μοναστηράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες 20-25 άτομα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πλησίασαν τα τραπέζια όπου έτρωγαν 12 γερμανοί και τους ρώτησαν εάν είναι φασίστες. Στη συνέχεια συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε από την παρέα των γερμανών. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό όπου και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Ένας από τους τραυματίες παρέμεινε για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήριο.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες οι γερμανοί ήταν ακροδεξιοί, που είχαν έρθει στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν το Σάββατο στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.

Σύμφωνα με αναρτηση στον ιστότοπο Indymedia, ύστερα απο τηλεφωνική επικοινωνία των ατόμων που φέρονται ότι εμπλέκονται στην επίθεση, τα οποία αυτοαποκαλούνται αντιφασίστες αναφέρουν οτι οι παθόντες είναι Γερμανοί ακροδεξιοί, οι οποίοι «είχαν έρθει καλεσμένοι για την «πατριωτική φιέστα» των νεοναζί της χρυσής αυγής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σήμερα το βράδυ περίπου στις 11:00 μμ ομάδα συντρόφων αντιφασιστών τσάκισε ένα γκρουπ 15 περίπου Γερμανών φασιστών που είχαν έρθει καλεσμένοι για την «πατριωτική φιέστα» των νεοναζί της χρυσής αυγής.

»Οι γερμανοί φασίστες κυκλοφορούσαν στο Μοναστηράκι και εντοπίστηκαν από τους συντρόφους αντιφασίστες όπου ακολούθησε συμπλοκή και τους τσάκισαν. Επιβεβαιωμένα 1-2 φασίστες είναι χτυπημένοι χωρίς να γνωρίζουμε αν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

»Οι σύντροφοι αποχώρησαν συντεταγμένα μετά το τέλος της συμπλοκής ενώ εκείνη την ώρα έφταναν οι μπάτσοι».

Ακολούθησαν έρευνες στου Ψυρρή και στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών χωρίς αποτέλεσμα.

Eν τω μεταξύ αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο λόγω αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 15.00 στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Ρηγίλλης, όπου βρίσκεται το μνημείο των Ιμίων, προκειμένου να εμποδιστεί η εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή για το απόγευμα (19.00) της ίδιας ημέρας.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού

Για το περιστατικό το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι:

«Η επαγρύπνηση μας πρέπει να είναι διαρκής

Η παρουσία Γερμανών νεο-ναζί στην Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης της Χρυσής Αυγής επιβάλλει την αφύπνιση όλων μας.
Η συνεργασία της Χρυσής Αυγής με τους Γερμανούς νεοναζί επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά.
Πρόκειται γι αυτούς που έχουν κάψει ζωντανούς πρόσφυγες και μετανάστες στη Γερμανία και πρωτοστατούν σε επιθέσεις του είδους που η κοινωνία μας βίωσε πρόσφατα.
Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή τόλμησε, εν μέσω της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να φέρει στην Αθήνα τους Γερμανούς νέο-ναζί αποδεικνύει ότι η επαγρύπνησή μας πρέπει να είναι διαρκής. Και οι θεσμοί της Δημοκρατίας σε επιφυλακή. Και για πρόληψη και για καταστολή».