Μόνο από μηδενική βάση ο διάλογος με τον πρωθυπουργό, αποφάσισαν οι αγρότες, κλιμακώνοντας τις κινητοποποιήσεις τους. Το μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισε καθημερινούς 6ωρους αποκλεισμούς με τον Βαγγέλη Μπούτα να δηλώνει ότι δεν συζητά με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το Ασφαλιστικό.

Μετά από μια ώρα διαβουλεύσεων, οι αγρότες των Τεμπών αποχώρησαν από την διάσκεψη στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους στα μπλόκα και να μην συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα εάν δεν αποσυρθεί εντελώς το νομοσχέδιο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Παναγιώτης Καλογιάννης αμέσως μετά, οι αγρότες θα παραμείνουν στους δρόμους, χωρίς να βιάζονται, ενώ δεν αποκλείται και επ’ αόριστον αποκλεισμος του Εθνικού Οδικού δικτύου.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

Αγρότες από διάφορα χωριά του νομού Τρικάλων, αναμένεται να ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας.

Το άνοιγμα του μπλόκο στον κόμβο Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας αποφάσισαν οι αγρότες οι οποίοι παραμένουν στο σημείο με τα περίπου 480 αγροτικά τους μηχανήματα παρατεταγμένα.

Στο μεταξύ, με τετράωρο αποκλεισμό, από τις 12:00 έως τις 16:00, του τελωνείου των Κήπων συνεχίζουν οι αγρότες του νότιου Έβρου.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Ζακύνθου, οι οποίοι αποφάσισαν να κατέβουν με τα τρακτέρ στην περιοχή της Λούμπας.

Στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής αναμένεται να κατευθυνθούν στα Πράσινα Φανάρια, τη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχώρησαν αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Δευτέρας οι αγρότες των Σερρών με αποτέλεσμα μέχρι το απόγευμα να δημιουργηθεί ουρά πολλών χιλιομέτρων από εγκλωβισμένες νταλίκες και ΙΧ. Το βράδυ, ωστόσο, άνοιξαν προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Έχει προγραμματιστεί κλείσιμο του τελωνείου 13:00-15:00.

Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, οι αγρότες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη.

Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι θα κλείσει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Σε τρία ανέρχονται τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι, θα κλείσουν συμβολικά το δρόμο.

Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου.

Στον νομό Πέλλας παραμένουν τα μπλόκα στη γέφυρα Σερβικά στα Γιαννιτσά, στο Μελίσσι και τον κόμβο Μανδάλου, ενώ στη «θέση του» παραμένει και αυτό στη Χαλκηδόνα.

Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα κάνουν από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι συμβολικούς αποκλεισμούς.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και θα «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και περισσότερα από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

Αγρότες με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα από χωριά του κεντρικού και νότιου Πηλίου, έφτασαν το πρωί στον Βόλο και συγκεντρώθηκαν στον Περιφερειακό, με στόχο στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς το αγροτικό μπλόκο στις Μικροθήβες, για να ενισχύσουν τα μπλόκα.

Συμβολικά αποκλείσθηκαν από τους αγρότες οι Α’ και Β’ Εφορίες του Βόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι δρόμοι στη Μαγνησία και την ευρύτερη Θεσσαλία θα μείνουν ανοιχτοί και δεν ισχύει ο δίωρος αποκλεισμός.

Μεγάλη δύναμη αγροτών από τν Νεμέα έχουν αποκλείσει το τελωνείο και το λιμάνι της Κορίνθου, διαμαρτυρόμενοι για τον φόρο στο κρασί.

Οι αγρότες κατέβηκαν με τα τρακτέρ από τη Νεμέα στα διόδια του Ισθμού όπου υπάρχει το μπλόκο και στη συνέχεια με αγροτικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την Κόρινθο, έκαναν αυτοκινητοπορεία και κατέληξαν στο λιμάνι, αποκλείοντάς το μαζί με το Τελωνείο.

Ο Δημήτρης Τέκνος, από το συντονιστικό των αγροτών της Νεμέας, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι θα ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού και από αύριο, με ενισχύσεις που περιμένουν από τη Λακωνία και την περιοχή του Φενεού, εξετάζουν το κλείσιμο διαρκείας της Αθηνών – Κορίνθου στον Ισθμό και στη νέα και στην παλαιά εθνική οδό.

Στον χώρο του λιμένα Κορίνθου και του Τελωνείου υπάρχει δύναμη εκατό περίπου αγροτικών αυτοκινήτων και περί τα επτακόσια πενήντα άτομα που κάνουν τον αποκλεισμό, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα στη λιμενική ζώνη. Οι αγρότες δήλωσαν ότι θα κρατήσουν κλειστό το λιμάνι και το τελωνείο ως τις 2 μετά το μεσημέρι και ακολούθως θα μεταβούν στο μπλόκο του Ισθμού, για να το ενισχύσουν.

Τα υπόλοιπα μπλόκα της Πελοποννήσου παραμένουν στις θέσεις τους και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ευρώτα Χρήστος Αναγνωστάκος, αύριο μεγάλη δύναμη αγροτών της Λακωνίας από όλα τα μπλόκα, κυρίως με αγροτικά αυτοκίνητα, θα ξεκινήσει για την Κόρινθο, προκειμένου να ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό διαρκείας της ΠΑΘΕ.

Ο κ. Αναγνωστάκος πρόσθεσε ότι οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της Πελοποννήσου, από αύριο θα απέχουν από τις λαϊκές αγορές και ξεκινούν κι αυτοί κινητοποιήσεις διαρκείας εντασσόμενοι στο πλευρό των αγροτών.

Στην Αργολίδα τα μπλόκα Δαλαμανάρας και Κουτσοποδίου προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις στην πόλη του Άργους και του Ναυπλίου.