Μια ακόμη πολύ σημαντική διάκριση προστίθεται στα επιτεύγματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην διεθνή λίστα κατάταξηςEduniversal με τα καλύτερα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16,το ΟΠΑ καταλαμβάνει και εφέτος κορυφαίες θέσεις.
Συγκεκριμένα, δεκατέσσερα (14) ΠΜΣ του ΟΠΑ κατέλαβαν υψηλές θέσεις στο επιστημονικό τους πεδίο. Τα περισσότερα από αυτά βελτίωσαν τη σειρά κατάταξής τους στη σχετική λίστα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.
Για την σύνταξη της λίστας αξιολογήθηκαν περισσότερα από 12.000 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε 31 επιστημονικά πεδία. Η τελική κατάταξη καθορίστηκε μέσω μιας παγκόσμιας έρευνας (Best Masters Survey) στην οποία συμμετείχαν 5.000 στελέχη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων υπεύθυνα για την αποδοχή διεθνών φοιτητών, 800.000 φοιτητές και πάνω από 10.000 εκπρόσωποι ακαδημαϊκών ιδρυμάτων από 154 χώρες.
Όπως ανακοινώθηλε σχετικά από το Ίδρυμα, η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε περιλαμβάνει κριτήρια, όπως η φήμη του Προγράμματος, οι προοπτικές απασχόλησης των τελειοφοίτων, καθώς και το επίπεδο ικανοποίησής τους.