Σε διάλογο… παρωδία εξελίσσεται η διαδικασία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας. Για δεύτερη φορά ομάδες αδιόριστων εκπαιδευτικών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας όπου επρόκειτο να μεταφερθεί η διαδικασία, εμπόδισαν τη διοργάνωσή της.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Διαλόγου παρά τη δεύτερη προσπάθειά τους δεν ξεκίνησαν καν το διάλογο, ενώ σήμερα το πρωί είχαν αποχωρήσει απο τη διαδικασία και οι φοιτητές που συγκροτούσαν ομάδα που θα κατέθετε προτάσεις, επειδή ενοχλήθηκαν απο δημοσιεύματα που σχολίασαν αρνητικά τις θέσεις τους.

«Ολιγομελείς ομάδες που πρόσκεινται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, μετέτρεψαν εαυτούς σε ομάδες… κρούσης, “πετυχαίνοντας” να ματαιώσουν και τη σημερινή συζήτηση που είχε διοργανώσει η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου» ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας.

Απο την κριτική του υπουργείου Παιδείας όπως ήταν φυσικό δεν γλίτωσαν τα «συστημικά» ΜΜΕ. «Ο διάλογος απειλεί κατεστημένα συμφέροντα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι αυτόκλητοι “επαναστάτες” που εμποδίζουν βίαια τη διεξαγωγή του εξυπηρετούν αυτά ακριβώς τα συμφέροντα και ταυτίζονται με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις, τα συστημικά ΜΜΕ και τα “κίτρινα” παιδιά τους τα οποία αναλαμβάνουν τη “βρώμικη δουλειά”, επιχειρώντας να ματαιώσουν τη μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ν. Φίλης: Η συνεννόηση είναι αναγκαία

«Με αυθαίρετο και αυταρχικό τρόπο, μικρές ομάδες παρεμπόδισαν, για δεύτερη φορά μέσα σε μία βδομάδα, την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού διαλόγου για την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Ποιους εξυπηρετούν;» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης προσερχόμενος στη Βουλή.

«Θα επιμείνουμε. Είναι δημοκρατική αξίωση. Ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή, στα σχολεία, στις γειτονιές. Θα γίνει με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των νέων, με ενεργό το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να εμπλέξουν την εκπαίδευση στην πολιτική αντιπαράθεση. Η συνεννόηση για την Παιδεία είναι αναγκαία».