«O «Γκας», όπως ήταν το ψευδώνυμό του, ίσως πλήρωσε τουλάχιστον δέκα σημαντικές πληροφορίες που έδωσε στις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών. Είχε αποφυλακισθεί το 2014 με τη χρήση ευεργετικών διατάξεων του σχετικού νόμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις φυλακές Κορυδαλλού και Μαλανδρίνου, όπου κρατείτο, είχε μπει σε καθεστώς άτυπης προστασίας υπό τον φόβο ανταποδοτικού κτυπήματος από εμπόρους ναρκωτικών. Υπήρχαν μάλιστα πληροφορίες ότι μέσα στις φυλακές «πωλούσε» αντί αμοιβής σε συγκρατουμένους του πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να παίρνουν βεβαιώσεις πληροφοριοδοτών και να βγαίνουν συντομότερα από τις φυλακές. Όλα αυτά δυστυχώς τα γνώριζαν πολλοί αντίπαλοί του και ίσως η δολοφονία της Βαρυμπόμπης σχετιζόταν με αυτές τις επιλογές του. Ήταν το φρικτό τέλος ενός ανθρώπου που είχε τεράστια εισοδήματα από εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, φίλους από τον επιχειρηματικό κόσμο και κοσμική ζωή. Όμως η σχέση του με τα ναρκωτικά ήταν γι’ αυτόν μοιραία…»
Αυτό ανέφεραν στο «Βήμα» στελέχη των αρχών ασφαλείας, όπως και άλλα άτομα που γνώριζαν τον 36χρονο Κ.Α., που βρέθηκε δολοφονημένος με 12 σφαίρες σε χωματόδρομο της Βαρυμπόμπης προ διημέρου.
Ο 36χρονος είναι γόνος οικογένειας Ελληνοαμερικανών από τη Νέα Υόρκη -με καταγωγή από τη Μυτιλήνη- ο οποίος σχετιζόταν με διαχείριση ακινήτων και είχε μεγάλη περιουσία. Στην Αθήνα σύχναζε στα βόρεια προάστια αλλά αργότερα και στην παραλιακή, έχοντας επαφές με συνομηλίκους του από μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες.
Το μπλέξιμο με τα ναρκωτικά
Γρήγορα όμως άρχισε η εμπλοκή του με υποθέσεις ναρκωτικών έχοντας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., επαφές με έλληνες και αλβανούς διακινητές. Είχε συλληφθεί το 2004 από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών για κατοχή σημαντικής ποσότητας χασίς, 500 χαπιών ecstasy, κοκαΐνης κ.ά. που είχαν βρεθεί σε υπό κατασκευή εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι -αξίας άνω των 10 εκατ. ευρώ- που ανήκε στην οικογένειά του.
Ύστερα από φυλάκιση πέντε ετών, το 2011 είχε συλληφθεί και πάλι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού για υπόθεση κατοχής 50 κιλών χασίς, μισού κιλού κοκαΐνης και ενός κιλού αμφεταμίνης. Τότε τα ναρκωτικά είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα στην περιοχή του Χίλτον.
Λίγο μετά τη σύλληψή του άρχισε να δίνει σημαντικές πληροφορίες στην ΕΛ.ΑΣ. για σωρεία υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες τη μεταφορά 200 κιλών χασίς από Αλβανούς, διακινήσεις ηρωίνης, κοκαΐνης κ.ά. Με βάση τις σχετικές ευεργετικές διατάξεις απέφυγε την ισόβια ποινή που προβλεπόταν για το αδίκημά του και λίγο μετά την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό σε δέκα χρόνια κάθειρξη, αποφυλακίσθηκε.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στη φυλακή είχε δεχθεί απειλές από άλλους κρατουμένους για υποθέσεις ναρκωτικών που τον θεωρούσαν υπεύθυνο της σύλληψής τους. Είχε ληφθεί μέριμνα ώστε στη διάρκεια της κράτησής του να αποφύγει δολοφονική επίθεση.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τους τελευταίους μήνες ο 36χρονος δεν είχε καταγγείλει νεότερες απειλές. Όμως οι αστυνομικοί από αναλύσεις κλήσεων και άλλα στοιχεία και μαρτυρίες αναζητούν τους φυσικούς αυτουργούς, τους εντολείς και το κίνητρο της δολοφονίας.