Παρέμβαση ως προς το επεισόδιο που σημειώθηκε στην πτήση Α3 928 της Aegean, από την Αθήνα προς το Τελ Αβίβ, στις 3 Ιανουαρίου, κάνει το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Με σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο υπενθυμίζει πως «πρέπει να τηρείται απαρεγκλίτως η αρχή της ίσης μεταχείρισης στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών. Απαγορεύεται και είναι καταδικαστέα, απ’ όπου και αν προέρχεται, κάθε διακριτική μεταχείριση για λόγους εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού».
Στο αεροπλάνο είχαν ήδη επιβιβαστεί ισραηλινοί επιβάτες όταν αντελήφθησαν ότι ανάμεσα στους συνεπιβάτες τους ήταν και δύο παλαιστίνιοι. Οι Ισραηλινοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο πλήρωμα, με αποτέλεσμα οι δύο Παλαιστίνιοι να αποβιβαστούν και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο, έτσι ώστε να αναχωρήσουν με άλλη πτήση την επόμενη ημέρα. Η εταιρεία είχε ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία των δυο επιβατών, αναλαμβάνοντας να καλύψει τα σχετικά έξοδα.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι προωθεί τη διαδικασία αναθεώρησης του Ν. 3304/2005, με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης και την καλύτερη προστασία κάθε προσώπου από διακρίσεις.