Μια Ελληνίδα δασκάλα, η κυρία Αγγελική Παππά, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους 50 καλύτερους δασκάλους του κόσμου που ειναι υποψήφιοι για το παγκόσμιο βραβείο δασκάλου 2016, το αποκαλούμενο και ως «Νόμπελ διδασκαλίας» με χρηματικό βραβείο 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Η Αγγελική Παππά ειδικεύεται στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές ιδιαιτερότητες.
Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός, συμπεριελήφθη στον κατάλογο των 50 κορυφαίων υποψηφίων για το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου του Ιδρύματος Varkey για το 2016 (globalteacherprize.org)
Στόχος του Παγκόσμιου Βραβείου Δασκάλου που απονέμεται για δεύτερη φορά, είναι η αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής ενός δασκάλου στο εν λόγω επάγγελμα, καθώς και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί στην κοινωνία. Το βραβείο αυτό στοχεύει στο να αναδεικνύει την δουλειά εκπαιδευτικών που έχουν ξεχωρίσει με την δουλειά τους και έχουν βοηθήσει δεκάδες παιδιά.
Στον Παγκόσμιο Δείκτη Κύρους των Εκπαιδευτικών του Ιδρύματος Varkey που δημοσιεύθηκε το 2013, παρά τα υψηλά επίπεδα σεβασμού που εμπνέει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, οι Έλληνες είχαν την πιο αρνητική άποψη για το εκπαιδευτικό τους σύστημα σε σύγκριση με κάθε μία από τις άλλες 21 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, με εξαίρεση την Αίγυπτο.
Οι 50 υποψήφιοι επελέγησαν από 8.000 συμμετοχές και αιτήσεις που υπεβλήθησαν από 148 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο. Ο κατάλογος των 50 κορυφαίων υποψηφίων περιλαμβάνει εκπροσώπους από 29 χώρες και, προβάλλοντας τις ιστορίες τους, το Ίδρυμα Varkey ελπίζει ότι το κοινό θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε έναν έντονο διάλογο για τη σημασία των εκπαιδευτικών.
Επίσημα, ο νικητής θα ανακοινωθεί στο Παγκόσμιο Φόρουμ Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2016 στο Ντουμπάι.