Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν να συμμετέχουν και οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, σύμφωνα με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομποσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί μετέθεσαν κατά μια ημέρα την προγραμματισμένη κινητοποίησή τους, ώστε να συμπέσει με αυτή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας. Ταυτόχρονα, οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών.

Η ΟΕΝΓΕ έχει αποφασίσει επίσης, στάση εργασίας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, όλης της χώρας από τις 11:00 το πρωί μέχρι το πέρας του ωραρίου, ημέρα που εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου, διεκδικώντας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «τη θετική έκβαση της προσφυγής μας, κατ’ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ενώ θα συμμετάσχει και την Πέμπτη στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.