Επτά στους δέκα Έλληνες (73%) θεωρεί ότι η ενεργειακή πολιτική της χώρας πρέπει να στραφεί στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ενώ το 22% δηλώνει ότι η στροφή πρέπει να γίνει μετά την εξάντληση των υπαρχόντων κοιτασμάτων λιγνίτη. Τη χρήση λιγνίτη ως την ορθότερη επιλογή προκρίνει το 4% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό τουWWFΕλλάς εν όψει της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι τον Δεκέμβριο (COP21).

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των Ελλήνων πολιτών (συμμετείχαν 1.006 πολίτες από μικρά και μεγάλα αστικά κέντρα και μη αστικές περιοχές), 6 στους 10 πολίτες πιστεύει ότι η ΔΕΗ πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων εταιρειών παραγωγής ενέργειας και να στραφεί στις ΑΠΕ.
Σε κάθε περίπτωση είναι καθολική η αντίληψη για την αναγκαιότητα δημιουργίας εθνικής πολιτικής εξοικονόμησης ενέργειας, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.
Το 63% πιστεύει ότι η χώρα επηρεάζεται πολύαπό την κλιματική αλλαγή. Σε όσους θεωρούν ότι είναι έστω και λίγο ενημερωμένοι για την κλιματική αλλαγή, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 81%. Μάλιστα, το 60% των πολιτών τάσσεται υπέρ της αυστηροποίησης της πολιτικής για το κλίμα, ακόμα κι αν αυτό επιφέρει σημαντικό κόστος, ενώ στο πιο ενημερωμένο κοινό το ποσοστό αυτό αγγίζει το
78%.
Μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα προκρίνει το 64% του συνόλου. Το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 55% στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, ενώ είναι μεγαλύτερο στη Θεσσαλονίκη (71%).
Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, το 75% των κατοίκων θεωρεί πολύ σημαντικό να εκπονηθούν μελέτες για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων των περιοχών όπου λειτουργούν οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ. Το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο των ερωτηθέντων είναι 66%.
Έξι στους δέκα πολίτες υποστηρίζουν ότι η ΔΕΗ πρέπει να αναλάβει το κόστος στη δημόσια υγεία από τη λειτουργία των εργοστασίων της, καθώς και της κατανάλωσης νερού των ατμοηλεκτρικών σταθμών. Άλλωστε, το83% των ερωτηθέντων προτιμούν την εγκατάσταση ενός αιολικού πάρκου από έναν ατμοηλεκτρικό σταθμό στην περιοχή τους.