«Πράγματι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είχε έλθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2015. Είναι οριστικό και δεν πρέπει να το αμφισβητούμε. Το έχουμε αντιληφθεί από σχετική επίσημη ενημέρωση των γαλλικών αρχών με επίκληση αποδεικτικών στοιχείων αλλά και με βάση σύγκριση τουλάχιστον 20 δειγμάτων DNA και αποτυπωμάτων που μας έστειλαν τις τελευταίες ώρες από το καταφύγιό του στην περιοχή Σεν Ντενί στο Παρίσι. Είναι σε φάση σύγκρισης με αντίστοιχα ευρήματα σε δύο καταλύματα συνεργατών του που είχαν βρεθεί στις αρχές του χρόνου σε Παγκράτι και σε Σεπόλια».

Αυτό απεκάλυψε μιλώντας προς «Το Βήμα» αργά το βράδυ της Δευτέρας στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη που είναι σε θέση να γνωρίζει το παρασκήνιο της αλληλοενημέρωσης των ελληνικών , γαλλικών και βελγικών αρχών σχετικά με τις έρευνες για το μακελειό της γαλλικής πρωτεύουσας και τις κινήσεις του «εγκεφάλου».

Όπως σημειώνει το ίδιο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη, «ο αρχηγός των “μαχητών του ISIS” που αιματοκύλησαν το Παρίσι είχε έλθει προ ένδεκα μηνών στη χώρα μας πιθανόν προκειμένου να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε συνεργούς του που θα επιχειρούσαν εκείνη την περίοδο επίθεση στη βελγική πόλη Βαρβιέ, η οποία απετράπη από τις βελγικές αρχές. Τότε δεν υπήρχε η ροή των προσφύγων που θα διευκόλυνε τα σχέδια εξόδου τους από την Ελλάδα και χρειάζονταν έγγραφα και άλλη “τεχνική” υποστήριξη.

»Επιπλέον είναι ενδεικτικό ότι σε έναν 33χρονο Αλγερινό, που διέμενε στο κατάλυμα του Παγκρατίου και είχε εκδοθεί από τις αρχές του 2015 στις βελγικές αρχές, τώρα λόγω τεκμηρίωσης της παρουσίας Αμπααούντ στην Αθήνα τού αποδίδεται και κατηγορία για συμμετοχή στην ένοπλη ομάδα που προκάλεσε τη σφαγή στη γαλλική πρωτεύουσα».

«Τώρα μίλησαν τα στοιχεία»

Σύμφωνα με άλλους έλληνες αξιωματούχους, «η ανακοίνωση των γαλλικών αρχών ότι ο Αμπαούντ ήταν στην Αθήνα είναι προφανές ότι προέρχεται από αποδεικτικά στοιχεία που βρέθηκαν στην τελευταία φάση ερευνών. Τώρα βρήκαν τα αποτυπώματά του, δείγματα DNA του, παρ’ ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του από τον Σεπτέμβριο του 2014.

»Εμείς όταν είχαμε βρει 11 γαλλικά διπλώματα οδήγησης σε ένα δεύτερο διαμέρισμα των υπόπτων στα Σεπόλια, μία έρευνα που είχε περάσει απαρατήρητη λόγω της σύλληψης τότε του Χριστόδουλου Ξηρού, όπως και άλλα χειρόγραφα, τα είχαμε στείλει στις γαλλικές αρχές. Εκεί μπορεί να υπήρξε ταυτοποίηση αυτών των ευρημάτων με κάποια στοιχεία, όπως δείγματα γενετικού υλικού, αποτυπώματα, γραφικοί χαρακτήρες που βρέθηκαν και στο καταφύγιό του στα περίχωρα του Παρισιού.

»Όμως φαίνεται ότι η ταυτοποίηση έγινε και από άλλον τρόπο. Από την έρευνα που είχαμε κάνει τότε στα διαμερίσματα στο Παγκράτι και στα Σεπόλια είχαμε καταγράψει σειρά δειγμάτων DNA και αποτυπωμάτων που είχαν βρεθεί στους τοίχους ή διάφορα αντικείμενα. Τώρα τα συγκρίνουμε με αντίστοιχα δείγματα από τα κρησφύγετα και τα ΙΧ των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν το Παρίσι, τα οποία μας έστειλαν μέσω της Europol και της Interpol οι γαλλικές αρχές. Αυτή η σύγκριση αναμένεται να μας οδηγήσει σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα».

Πάντως, όσον αφορά τις τυχόν επικρίσεις που μπορεί να υπάρξουν για το ότι ο καταζητούμενος Αμπαούντ εισήλθε στη χώρα μας πριν από περίπου έναν χρόνο, το προαναφερθέν στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη σημείωσε: «Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν ήλθε τότε στην Ελλάδα όχι από τη Μέση Ανατολή αλλά από άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως ευρωπαίος πολίτης, ακόμη και με πλαστό διαβατήριο. Η τελευταία που μπορεί να απολογηθεί για την “περίπτωση Αμπαούντ” είναι η χώρα μας, αφού Γάλλοι και Βέλγοι που τον γνώριζαν και τον καταδίωκαν επί σειρά μηνών είχαν την ψευδαίσθηση ότι ήταν στη Συρία. Αποδείχθηκε αντίθετα ότι ήταν στις χώρες τους και ετοίμαζε πολύνεκρες επιθέσεις» .