Την άρση των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» της Χρυσής Αυγής, ζητεί ο αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταθέσει αίτημα άρσης των τριών περιοριστικών όρων, που του επιβάλλει το βούλευμα το οποίο και τον παραπέμπει σε δίκη: απαγόρευση συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής (του επιτρέπεται μόνον η άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων), εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι ο βουλευτής πρέπει να ασκεί τα βουλευτικά καθήκοντα του εν ευρεία έννοια, ως εκ τούτου δίνει το πράσινο φως για τη συμμετοχή Κασιδιάρη σε εκδηλώσεις και ομιλίες εκτός Κοινοβουλίου.

Δεδομένου, δε, ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη, κρίνει ότι δεν έχει νόημα η εμφάνιση του βουλευτή στο αστυνομικό κατάστημα. Σε σχέση με την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ζητεί την τροποποίηση του περιοριστικού όρου και τη δυνατότητα του βουλευτή να συμμετέχει αποκλειστικά και μόνον σε επίσημες αποστολές της Βουλής.