Μετά από πολύωρη «μάχη» στο υπουργικό συμβούλιο έγινε δεκτή η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης, κ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τοποθέτηση στη θέση του νέου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας του αρχαιότερου αντιπροέδρου, κ. Νίκου Σακελλαρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου αναπλήρωνε την θέση του προέδρου του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, αφού από τις 30 Ιουνίου είχε συνταξιοδοτηθεί ο προηγούμενος πρόεδρος κ. Σωτήρης Ρίζος και η θέση ήταν κενή.
Σήμερα πληρώθηκαν επίσης και οι κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι οποίες επίσης παρέμεναν κενές από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

Για το Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγη ως πρόεδρος η κυρία Ανδρονίκη Θεοτοκάτου αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα στο Δικαστήριο και πρόεδρος της ενώσεως των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για τη θέση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη η κυρία Ευτυχία Φουντουλάκη ενώ για τις κενές θέσεις αντιπροέδρων σε Αρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγησαν ανώτατοι δικαστικοί,για ορισμένους από τους οποίους δεν τηρήθηκε η σειρά αρχαιότητας με βάση της επετηρίδα του Δικαστικού Σώματος.