Στον 37χρονο αντιεξουσιαστή που έχει εξαφανισθεί από τον Μάρτιο του 2013 όταν σε αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο ανήκει τελικώς το γενετικό υλικό (πιθανόν και αποτύπωμα) το οποίο εντοπίστηκε προ μερικών ημερών από την ΕΛ.ΑΣ. σε οπλαποθήκη των ληστών του Διστόμου.

Το εύρημα αυτό, στο οποίο είχε αναφερθεί «Το Βήμα», δίνει νέα ώθηση στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία πλέον έχει πιο σαφή ενδεικτικά στοιχεία για τις σχέσεις των επονομαζόμενων «ληστών του Διστόμου» (ανάμεσά τους οι Σπύρος Χριστοδούλου, Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Δραβίλας) με τους αντιεξουσιαστές Νίκο Μαζιώτη, Γρηγόρη Τσιρώνη αλλά και τον προαναφερόμενο 37χρονο, και από ορισμένους εξ αυτών πιθανολογείται ότι προέρχεται η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ).

Πλέον η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί στοιχεία και πληροφορίες για το κρυμμένο οπλοστάσιο της οργάνωσης και ερευνά στοιχεία για την εμπλοκή νέων προσώπων. Μετά τη σύλληψή του ο 37χρονος Γ. Πετρακάκος φέρεται να ανέφερε στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής ότι «τώρα που με πιάσατε ησυχάσατε για τα επόμενα δέκα χρόνια» . Οι αστυνομικοί όμως εκφράζουν φόβους ότι ίσως επιχειρηθεί μια ένοπλη επίθεση –ύστερα από περίπου 10 μήνες «ένοπλης σιωπής» μετά την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ– προκειμένου οι «αντάρτες πόλης» να δείξουν ότι έμειναν «αλώβητοι» από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., ανασυντάχθηκαν και εξακολουθούν να έχουν δύναμη πυρός.

Παράλληλα νέα δεδομένα δημιουργούνται από τον εντοπισμό στη «γιάφκα» του Μαραθώνα δύο αντιαρματικών εκτοξευτήρων LAW (Light Antitank Weapon, ελαφρύ όπλο κατά τεθωρακισμένων) που είναι μίας χρήσης. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν «ότι ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει χιλιάδες τέτοιου είδους εκτοξευτήρες ρουκετών, αμερικανικής κατασκευής, αλλά και τους πανομοιότυπους RPG-18 ρωσικής κατασκευής. Έχουμε ζητήσει στοιχεία σχετικά με κλοπές ή απώλειες αυτών των εκτοξευτήρων από κάποια στρατιωτική αποθήκη, αφού υπάρχει η γενική εικόνα ότι δεν κυκλοφορούν LAW στα λαθρεμπορικά κυκλώματα.

»Συνεκτιμούμε όμως ότι τέτοιου είδους εκτοξευτήρες είχαν βρεθεί σε δύο περιπτώσεις στην κατοχή μελών κουρδικών οργανώσεων σε ελληνικό έδαφος. Η σημαντικότερη εξ αυτών σε σκάφος τούρκων μελών της DHKP-C και ελλήνων συνεργατών τους στη Χίο τον Ιούλιο του 2013. Πιθανόν αυτοί οι εκτοξευτήρες προέρχονταν από τη Μέση Ανατολή και κυρίως από τη Συρία. Επίσης, το 2012 είχε βρεθεί σύστημα LAW σε κάδο απορριμμάτων στο Κολωνάκι και είχε γίνει επισταμένη έρευνα για να βρεθεί η προέλευσή του. Ωστόσο μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι στην οπλαποθήκη δεν βρέθηκαν ρουκέτες για τέτοιου τύπου αντιαρματικά».

Τέλος, η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει την ανάλυση των εργαστηριακών ευρημάτων, επιχειρεί να αντλήσει νέα στοιχεία –κυρίως χρονικούς προσδιορισμούς και δεδομένα προεργασίας– για τα σχέδια απαγωγών της «ομάδας Πετρακάκου».