Οι στρατηγικοί στόχοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2015 συνοψίζονται σε απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου και δημοσιεύθηκαν την Παρασκυή σε ΦΕΚ.
Πρώτος προβάλει ο σταδιακός μετασχηματισμός του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου της ελληνικής γεωργίας και των αγροτικών περιοχών με έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών. Προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου για την συνεργατική λειτουργία των αγροτών που θα ισχυροποιεί τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών προς όφελος κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων αλλά και της επιχειρηματικότητας του αγροτικού χώρου γενικότερα.
Στους βασικούς στόχους περιλαμβάνεται η καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου, με σκοπό τη διάθεσή της στους νέους αγρότες αλλά και στους νεοεισερχόμενους στον αγροτικό χώρο. Επίσης σχεδιάζεται επαναξιολόγηση του συστήματος ελέγχου τροφίμων, αναθεώρηση των όρων διάθεσης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ) σε κρίσιμες προτεραιότητες. Μεταξύ άλλων, απαιτείται ρύθμιση των ζητημάτων που άπτονται των προσωρινών σχεδίων διαχείρισης βοσκήσιμών γαιών με σκοπό την ομαλή ροή των κοινοτικών πόρων και την ορθή, αποτελεσματική και πλήρη απορρόφησή τους.