«Φωτιές» άναψε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανάρτηση ενός μόνιμου Πυρονόμου ο οποίος σε ιστοσελίδα με εθνικιστικά κείμενα δημοσίευσε προσβλητικό κείμενο για την μητέρα του Παύλου Φύσσα. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης στην Κρήτη.

Η υπόθεση αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε με τις ανάλογου περιεχομένου αναρτήσεις στο twitter του υπάλληλου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης Πέτρο Κορμικιάρη.
Για την υπόθεση του Πυρονόμου ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και στη συνέχεια ο Αρχηγός του Σώματος κ. Βασίλης Παπαγεωργίου διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης καθώς και στο Facebook ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε αναρτήσεις υμνώντας τον Χίτλερ.
Στο πλαίσιο της έρευνας στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εξακριβώσουν εάν οι αναρτήσεις έχουν γίνει από τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής ή από άλλο άτομο που χρησιμοποιεί τα στοιχεία του και εφόσον διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο θα κινηθούν περαιτέρω πειθαρχικές διαδικασίες.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται ως συγγραφέας βιβλίου παλαιότερα με τίτλο «το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» το οποίο προλόγιζε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ενώ είχε θέσει και υποψηφιότητα ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στη Κρήτη με συνδυασμό υποστηριζόμενο από τη Χρυσή Αυγή.