Σημαντικό εύρημα που επιβεβαιώνει τις σχέσεις «ποινικών» και ανταρτών πόλης, φέρεται να έχουν πλέον στην διάθεσή τους οι διωκτικές αρχές από την εξέταση των δύο οπλαποθηκών των «ληστών του Διστόμου», σε Μώλο Φθιώτιδας και σε Μαραθώνα. Πρόκειται για εύρημα που αναζητούσαν επίμονα τον τελευταίο καιρό οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και το οποίο επιβεβαιώνει τις αρχικές «ενδείξεις» τους ότι «εκτός του αναρχικού Νίκου Μαζιώτη και του «ληστή με τα μαύρα» Γρηγόρη Τσιρώνη υπήρχαν και άλλοι αντιεξουσιαστές που πλαισίωναν τους ποινικούς Γιώργο Πετρακάκο, Σπύρο Χριστοδούλου και τον αυτόχειρα Σπύρο Δραβίλα σε σειρά ληστειών και πιθανόν στην δράση της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που είχε προχωρήσει σε επιθέσεις με καλάσνικοφ και RPG-7 στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη και στην πρεσβεία του Ισραήλ».

Και είναι εντυπωσιακό ότι μέχρι τώρα στην ένοπλη ομάδα των έξι ατόμων φαίνεται να αναδεικνύεται η εμπλοκή τριών ποινικών και τριών αναρχικών σε μία απόλυτη αριθμητική ισορροπία στην σύμπραξή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες το εύρημα είναι αποτύπωμα ή δείγμα DNA και κάποιου άλλου στοιχείου «ενός αντιεξουσιαστή που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για συμμετοχή σε ένοπλη δραστηριότητα». Χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να προσδιορίζεται το όνομά του.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής κύριο ζητούμενο της ΕΛ.ΑΣ ήταν ο εντοπισμός στοιχείων, στις οπλαποθήκες των «ληστών του Διστόμου», για έναν 37χρονο αντιεξουσιαστή, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τον Μάρτιο του 2013, όταν βρέθηκε ΙΧ που είχε νοικιάσει έμφορτο με όπλα, σε γκαράζ στα Εξάρχεια. Από τότε τα ίχνη του είχαν χαθεί κι υπήρχαν ενδείξεις ότι συμμετείχε σε ένοπλη ομάδα ως μεταφορέας όπλων και μ άλλος ρόλους. Επιπλέον από ορισμένες αναλύσεις βίντεο ληστειών τραπεζών σε όλη την Ελλάδα από την συνεργασία ποινικών κι αντιεξουσιαστών υπήρχαν ενδείξεις για την παρουσία του. Μέχρι σήμερα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αναζητούσαν ένα «απτό στοιχείο» για τυχόν εμπλοκή του σε καταλύματα των ενόπλων. Χωρίς όμως να το εντοπίσουν. Κι είναι πιθανόν το «επίμαχο» υλικό που βρέθηκε στα καταλύματα των ενόπλων να αφορά αυτόν.

Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο το εύρημα να αφορά _με μικρότερες πιθανότητες επαλήθευσης_ καταζητούμενο επίσης για την υπόθεση της ομάδας των «ληστών με τα μαύρα» που έδρασε την περίοδο 2002-2006 και συγκέντρωνε χρήματα για το επονομαζόμενο «επαναστατικό ταμείο» ή άλλο πρόσωπο.
Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε στο «Βήμα», το βράδυ της Τρίτης, ότι «περιμένουμε ροή στοιχείων από τις έρευνές μας που να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες μας για την εμπλοκή νέων προσώπων, στο μικτό σχήμα ποινικών και αντιεξουσιαστών».