Περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες μετακινήθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες από την ΟΣΥ (λεωφορεία –τρόλεϊ) με 27 δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της Πλατείας Βικτωρίας, του γηπέδου Τάε Κβο Ντο, του Ελληνικού, του Γαλατσίου και του Ελαιώνα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ.
Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορά της ΟΣΥ, το περιεχόμενο της οποίας βρίσκεται σε γνώση του «Βήματος», το περιστατικό με τον συνδικαλιστή της ΟΣΥ που συνελήφθη όταν αποπειράθηκε να πάρει λεωφορείο για να μεταφέρει πρόσφυγες, είχε μάλλον διαφορετική πλοκή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναφορά, τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε ο συνδικαλιστής της ΟΣΥ και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου του ΟΑΣΑ, κ. Απόστολος Κασιμέρης, ο οποίος ζήτησε να πάρει ένα λεωφορείο για να μεταφέρει πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, αίτημα που απερρίφθη, διότι η εταιρία δεν είχε καμία ανημέρωση.
Ο κ. Κασιμέρης στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, παρέλαβε λεωφορείο και αποπειράθηκε να βγει από το αμαξοστάσιο, όμως τον σταμάτησαν υπάλληλοι και φύλακες, κατεβάζοντας τις μπάρες της πύλης, τις οποίες χτύπησε με το λεωφορείο, προκαλώντας μικρές βλάβες.
Ακολούθησε λογομαχία και ειδοποιήθηκε η άμεση δράση, η οποία έφτασε στο σημείο, αλλά η διένεξη συνεχίστηκε.
Στο μεταξύ, ο κ. Κασιμέρης φέρεται να είχε λάβει διαβεβαίωση από το υπουργείο Υποδομών ότι θα του δινόταν εντολή να βγάλει λεωφορείο, η οποία δεν είχε φτάσει στην εταιρία.
Μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα και αποχώρησε το περιπολικό, ο συνδικαλιστής οδηγός πήρε άλλο λεωφορείο και ακολουθώντας την έξοδο των υπηρεσιακών λεωφορείων, βγήκε από το αμαξοστάσιο.
Κλήθηκε εκ νέου η άμεση δράση, ενώ συνεργείο ακολούθησε το λεωφορείο, το οποίο εντοπίστηκε τελικά στην Βικτώρια, χωρίς τον οδηγό του. Από το αμαξοστάσιο δόθηκε εντολή να μεταφερθεί το λεωφορείο πίσω στην βάση του, όταν σύμφωνα με την αναφορά, πλησίασε τον ελιγμοδηγό ο υπουργός Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος βρισκόταν στον χώρο και τον ρώτησε που πηγαίνει με το λεωφορείο.
Ο ελιγμοδηγός του απάντησε ότι είχε λάβει εντολή από τον διευθυντή του να πάρει πίσω το λεωφορείο, όμως ο υπουργός του ζήτησε να περιμένει λίγο ακόμη, σημειώνεται.
Στο μεταξύ, ο αρμόδιος υπάλληλος της ΟΣΥ έφευγε για το αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει μήνυση. Σύμφωνα με την αναφορά, την ώρα που ήταν στο τμήμα, τον κάλεσε ο κ. Κασιμέρης και του έδωσε τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος ζήτησε να μην προχωρήσει στη μήνυση, εξηγώντας ότι πρόκειται περί παρεξήγησης και κακής συνεννόησης.
Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης, κατά την αναφορά, μίλησε με τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος Ελληνικού, ζητώντας να θεωρηθεί το συμβάν λήξαν.
Τελικώς λίγο πριν τις 04.00 το λεωφορείο επέστρεψε στο αμαξοστάσιο, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να μεταφέρει πρόσφυγες, διότι το Στάδιο του Τάε Κβο Ντο ήταν ήδη γεμάτο.
Την άλλη μέρα, ακολούθησαν δηλώσεις του κ. Σπίρτζη περί της ανάγκης απομάκρυνσης της διοίκησης της ΟΣΥ και του ΟΑΣΑ.
Πάντως, ο επικεφαλής της ΟΣΥ και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με τη ΝΔ, κ. Γιάννης Οικονόμου έχει παραιτηθεί από την εταιρία κι έχει ζητήσει τρεις φορές από το υπουργείο να τον αντικαταστήσει.