Τη συμμετοχή του με δύο ακόμα πρόσωπα στην υπεράκτια Interaction παραδέχτηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος κατά την πεντάωρη απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας κυρίας Βασιλικής Μπράτη. Κατηγορείται για τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που συνδέονται με υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Παρ’ ότι το αποτέλεσμα τον στενοχώρησε ιδιαίτερα, όπως εκμυστηρεύτηκε στους συνηγόρους του κ. Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και κυρία Σοφία Πάρσαλη, δήλωσε ικανοποιημένος για τους χειρισμούς των δικαστών και είπε ότι «εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Επανέλαβε πάντως ότι «δεν έχω δωροδοκήσει κανέναν αφού δεν γνωρίζω σε ποιους ανήκαν οι εταιρείες Rea και Highwood», οι οποίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο αποδίδονται στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και στον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο – αμφότεροι καταδικασμένοι και κρατούμενοι για υποθέσεις με προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στο σημείο αυτό άφησε ανοιχτό να υπάρχει υπέρβαση εξουσίας από τον άλλο διαχειριστή της Interaction, τον Βρετανό Πίτερ Κόλεριτζ. «Δεν έχω δωροδοκήσει κανέναν», είπε χαρακτηριστικά, «δεν ξέρω γιατί κατέληξαν σε αυτές τις εταιρείες τα χρήματα και ακόμα πιστεύω ότι τόσο η κύρια σύμβαση όσο και αυτή των αντισταθμιστικών ήταν επωφελείς για το ελληνικό Δημόσιο».

Υποσχέθηκε ότι θα επιχειρήσει στο μέλλον να βρει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα των εταιρειών που ελέγχονται, ενώ για την εταιρεία Interaction είπε ότι είχε νόμιμες δραστηριότητες, όπως υποκατασκευαστικές εργασίες κτλ. Σε σχέση με τα άλλα στοιχεία που του ζητήθηκαν, δήλωσε αδυναμία, αφού λόγω της σύλληψής του δεν είχε πρόσβαση στο αρχείο του, το οποίο είχε σχέση με πολλά εξοπλιστικά προγράμματα τον τελευταίο χρόνο.

Η απολογία Λιακουνάκου έγινε παρουσία και των εισαγγελέων Διαφθοράς κ. Αντώνη Ελευθεριάνου και Πρωτοδικών κυρίας Ι. Γεωργακοπούλου. Η προφυλάκισή του αποφασίστηκε έπειτα από διάσκεψη και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και μετά τη Δευτέρα θα αποφασιστεί σε ποιο κατάστημα θα κρατηθεί.

Ο Θ. Λιακουνάκος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας με τις κατηγορίες ότι δωροδόκησε με μίζες 2 εκατ. ευρώ τους Α. Τσοχατζόπουλο και Ι. Σμπώκο για να εξαδσφαλίσει την προμήθεια προγράμματος ραντάρ τύπου Erieye με υποκατασκευαστή την Ericsson.