Πλήρη ελευθερία στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη της διαφθοράς, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το έργο τους «χωρίς κανενός είδους οχλήσεις ή αναστολές», υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αρμόδιος για θέματα Καταπολέμησης Διαφθοράς, στη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή, με όλους τους οικείους εποπτευόμενους φορείς.

Ο υπουργός ζήτησε μεν ενημέρωση για τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεσμεύθηκε δε ότι οι συναντήσεις θα πολλαπλασιαστούν, καθώς η πάταξη της διαφθοράς αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση της κυβέρνησης.
Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Γιώργου Βασιλειάδη, συμμετείχαν ο κ. Παναγιώτης Δάνης, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ, ο κ. Εμμανουήλ Πλουμής, Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, ο κ. Σταύρος Σταυρόπουλος, Διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, η κα Ειρήνη Γιαλλούρη, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, ο κ. Σταύρος Ποτουρίδης, προϊστάμενος του ΣΕΔΕ, ο κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης, Ειδικός Γραμματέας ΣΕΕΔΔ και ο κ. Σταύρος Ευαγγελάτος, Γενικός Επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ.

Απάντηση υπουργού Δικαιοσύνης στην Ζ. Κωνσταντοπούλου

Απάντηση στην απερχόμενη Πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου περί δήθεν διαρροών από τη συνάντησή του με τους συνταξιούχους επιτίμους προέδρους του ΣτΕ, ότι «εκείνη ευθύνεται για τα ακέφαλα ανώτατα δικαστήρια», έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου, «ο υπουργός πραγματοπιεί συναντήσεις θεσμικού χαρακτήρα. “Διαρροές” σχόλια και απαντήσεις που αναφέρθηκαν στο περιεχόμενό τους δεν τον εκφράζουν και δεν τον αφορούν».