Αλλαγές στην διδασκαλία των θρησκευτικώνείναι πιθανόν να γίνουν, αλλά ποτέ ως μονομερείς ενέργειες. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη μετά την σημερινή του συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Πάντως δεν θα αλλάξει τίποτα στην διαδικασία απαλλαγής των μαθητών από την παρακολούθηση του μαθήματος.

Όπως είπε ο κ. Φίλης έγινε μια ειλικρινής και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων στην σημερινή του συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο, οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας είναι μόνιμες και αγαθές και οι ρόλοι του ξεκάθαροι και διακριτοί.

Θύμισε την λειτουργία της επιτροπής για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει άριστες σχέσεις με την Εκκλησία προς όφελος και του ελληνικού λαού.

Και ο κ. Ιερώνυμος όμως είπε στην συνέχεια ότι η συζήτηση έγινε σε γόνιμο κλίμα και η αγαθή συνεργασία θα συνεχιστεί «χωρίς πείσματα»

Σχετικά με τα κενά στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι γίνεται μάχη για να αντιμετωπιστούν ενώ στην ειδική αγωγή είναι πιθανόν να φτάσει ο Οκτώβρης πριν επιλυθούν όλα τα προβλήματα.

Για το 23% ΦΠΑ στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων σχολίασε ότι πράγματι θα επιβαρύνει πολλές οικογένειες και πρόσθεσε ότι το θέμα θα μελετηθεί.