Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής 14 άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας στην Κέρκυρα. Οι έντεκα εξ αυτών φέρονται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα μαστροπείας και τρεις δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Κέρκυρας ότι εξέδωσαν παράνομα άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσαγωγές και καταθέσεις στην Ασφάλεια Κέρκυρας. Μεταξύ των προσαχθέντων που ξεπερνούν τους τριάντα, είναι καταστηματάρχες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε κατ’ οίκον έρευνες, που έγιναν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικίες υπόπτων για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα μαστροπείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, με τους κατόχους τους να μην έχουν άδεια οπλοκατοχής.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται ότι το κύκλωμα είχε πολυδαίδαλα πλοκάμια, με συμμετοχή Ελλήνων και αλλοδαπών, ενώ ερευνάται εμπλοκή δημόσιων λειτουργών.

Για την υπόθεση, η Ασφάλεια Κέρκυρας έχει στη διάθεσή της στοιχεία τα οποία συγκέντρωσε από έρευνα που διήρκεσε πάνω από δύο μήνες, ενώ τα αδικήματα για τους συλληφθέντες αφορούν τη μαστροπεία, την παράνομη κατοχή όπλων καθώς και άλλα αδικήματα, ενώ η δικογραφία που έχει συσταθεί είναι πολλές εκατοντάδες σελίδες.