Θέμα ημερών είναι η αποχώρηση από το υπουργείο Παιδείας του γενικού γραμματέα του κ. Δημήτρη Χασάπη που ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά.
Ο κ. Χασάπης, όπως αναφέρουν πηγές από το κτίριο του Αμαρουσίου αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι άνθρωπος με οξύθυμο χαρακτήρα και αμετακίνητος από τις απόψεις του, πράγμα που προφανώς δεν ταίριαξε με τον χαρακτήρα της υπηρεσιακής υπουργού κυρίας Φρόσω Κιάου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προέκυψε οξεία διαφωνία μεταξύ τους για το θέμα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χασάπης επέμενε να εφαρμοσθεί απόφαση που είχε ληφθεί τους προηγούμενους μήνες αλλά ποτέ δεν υπεγράφη ούτε υλοποιήθηκε για επιστροφή ελλήνων εκπαιδευτικών από το εξωτερικό και διακοπή της απόσπασής τους, ενώ η νέα υπουργός επέμενε από την πλευρά της ότι αυτή δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να την πάρει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και ότι προέχει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για να ξεκινήσει ομαλά το νέο σχολικά έτος.
Άνθρωποι από το περιβάλλον του κ. Χασάπη ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την είδηση με την άρνησή τους να τη διαψεύσουν, ενώ εξελίξεις σχετικά με το θέμα αυτό αναμένονται τις επόμενες ημέρες.