Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών διακινητών 64 προσφύγων προχώρησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη νήσο Τήλο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Τήλου ύποπτη θαλαμηγό, σημαίας Γερμανίας, και την οδήγησε στο λιμάνι του νησιού για ελέγχο, στη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν64 πρόσφυγες από τη Συρία και οι τέσσερις διακινητές τους (υπήκοοι Ουκρανίας και Ρωσίας), οι οποίοι συνελήφθησαν.
Επιπλέον τα συγχαρητήριά του εξέφρασε οαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος ΛΣ Aθανάσιος Αθανασόπουλος με επιστολή τουπρος τον πλοίαρχοΖερβουδάκη Τουράλη, τους αξιωματικούς και το πλήρωματουεπιβατηγού σκάφους «Σοφία – Μαρία», «για την καθοριστική συμμετοχή τους στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 13ης Αυγούστου 2015,στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση συνολικά 52 ατόμων, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο που βρισκόταν σε κίνδυνο».
Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην επιστολή του τονίζει ότι «η ενέργειά σας αυτή αποτελεί εξαίρετη πράξη αλληλεγγύης, αποδεικνύει εμπράκτως την προσήλωσή σας στις μακροχρόνιες παραδόσεις της ελληνικής ναυτοσύνης, τιμά τους έλληνες ναυτικούς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».