Τηλέφωνα αλλοδαπών από το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν χρησιμοποιούσαν «κοσμικοί» της Μυκόνου για να προμηθεύονται, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από την ΕΛ.ΑΣ., κοκαΐνη και άλλου είδους ναρκωτικά από το πολυμελές κύκλωμα που εξάρθρωσε προ πέντε ημερών η Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, η πώληση της κοκαΐνης από έναν 34χρονο πρώην λιμενικό, έναν συνομήλικό του υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων ενός κλαμπ του νησιού και έναν ακόμη 33χρονο γινόταν έξω από γνωστά ξενοδοχεία αλλά και νυκτερινά κέντρα της Μυκόνου.

Στις ηχογραφημένες συνομιλίες που περιέχονται στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης τα μέλη του κυκλώματος ακούγονται μερικές φορές να αποκαλούν την κοκαΐνη «μανιταρόπιτα», «Τσάρλι», «κόκα κόλα», δίνουν διαβεβαιώσεις για την καλή ποιότητά της αλλά και δέχονται να την… επιστρέψουν σε περίπτωση που ο πελάτης δεν μείνει ικανοποιημένος. Ωστόσο από το σύνολο των δικαστικών εγγράφων δεν προκύπτει ποια είναι τα πρόσωπα με τα οποία επικοινωνούν τα μέλη του κυκλώματος και αν ορισμένοι από αυτούς συμμετέχουν στην περαιτέρω διανομή της κοκαΐνης.

Την ίδια ώρα το κύκλωμα αυτό φέρεται να προωθεί γυναίκες σε κατοίκους του νησιού μιλώντας απροκάλυπτα στις συζητήσεις τους για τα «προσόντα» τους και τις ερωτικές υπηρεσίες τους. Μάλιστα σε μία από τις υποκλαπείσες στιχομυθίες εκφράζεται απογοήτευση καθώς ορισμένες από αυτές τις κοπέλες έφυγαν από το νησί και πλέον στερούνταν την παρουσία τους.

Στη δικογραφία εντυπωσιάζουν διάλογοι μελών του κυκλώματος με επιχειρηματίες και άλλους διαμένοντες στο νησί, όπου ζητούνται ποσά χιλιάδων ευρώ –εν μέσω οικονομικής κρίσης– για να κλείσουν τραπέζια σε κλαμπ του νησιού, για να εξασφαλίσουν θέσεις σε ξαπλώστρες παραλιών και άλλα σχετικά.

Ο νομικός εκπρόσωπος του 33χρονου κατηγορουμένου κ. Σάκης Κεχαγιόγλου επεσήμανε ότι «η μελέτη της δικογραφίας επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του πελάτη μου ότι δεν έχει σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Ελπίζω στο ίδιο συμπέρασμα να καταλήξουν και οι δικαστικές αρχές και να τον αντιμετωπίσουν αναλόγως».

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο 34χρονος κατηγορούμενος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του κλαμπ, είχε κατηγορηθεί ως συνεργός για τη μεγάλη ληστεία με λεία 1,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Οκτώβριο του 2011, υπόθεση στην οποία βασικοί κατηγορούμενοι ήταν ένας υπάλληλος του πιστωτικού ιδρύματος και ένας αθλητής πολεμικών τεχνών. Στη δίκη που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2014 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά χρόνων με ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι συγκατηγορούμενοί του καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης 13 έως 14 ετών. Ο νομικός εκπρόσωπος του 34χρονου, δικηγόρος Αθηνών κ. Χρήστος Μαυρομμάτης, ανέφερε στο «Βήμα» ότι «η δικογραφία για την υπόθεση της Μυκόνου αποκαλύπτει στοιχεία υπερβολής στις σχετικές ανακοινώσεις της Αστυνομίας».