Το μεγάλο κύκλωμα Ελλήνων και Αλβανών που προωθεί ναρκωτικά στη Μύκονο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων! Η νέα ομάδα επίορκων αστυνομικών-κακοποιών στο κέντρο της Αθήνας που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Θησέας» της ΕΛ.ΑΣ. και τελικώς διαπιστώθηκε ότι είχαν δημιουργήσει σπείρα που προχωρούσε σε κλοπές και σωρεία άλλων παρανομιών.
Αυτές είναι δύο από τις σημαντικότερες έρευνες που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες η Αστυνομία και παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής». Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι ο 55χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που είχε συλληφθεί προ μίας εβδομάδας ως αρχηγός συμμορίας που λήστευε αλλοδαπούς συμμετείχε στην περιώνυμη αποστολή, στις αρχές του 1999, της ΕΥΠ στην Κένυα προκειμένου να υποβοηθήσουν τον ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σε μια επιχείρηση που κατέληξε στη σύλληψη του αρχηγού του ΡΚΚ από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Την ίδια ώρα κρίσιμες καταθέσεις φέρεται να έχουν δοθεί από εν ενεργεία αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά όπου περιγράφεται σειρά παρανόμων ενεργειών από κορυφαία στελέχη της υπηρεσίας που φέρεται να συνεργάζονταν με κυκλώματα διακινητών λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε καταθέσεις περιγράφονται οι εξαφανίσεις σχετικών εκθέσεων που περιέγραφαν τις σχετικές παράνομες διασυνδέσεις…
Ξέπλυμα χρήματος


Σύμφωνα λοιπόν με ροή πληροφοριών η ΕΛ.ΑΣ. έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες εβδομάδες σειρά στοιχείων για εμπλοκή μιας πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που έχει έδρα σε παραλιακή περιοχή της Αττικής και προωθεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών σε νησιά των Κυκλάδων με κύριο «στόχο» τη Μύκονο όπου κάθε καλοκαιρινή σεζόν δίνουν το «παρών» περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες…
Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σημειώνουν ότι «τον τελευταίο μήνα είχαμε δέκα υποθέσεις μικρού βεληνεκούς με μικρεμπόριο ναρκωτικών στη Μύκονο και στα πέριξ νησιά. Ομως αυτή που χειριζόμαστε τώρα είναι η πιο σημαντική σχετική υπόθεση που εξιχνιάστηκε τα τελευταία χρόνια για μαζική προώθηση ναρκωτικών σε κοσμικά νησιά της χώρας και η οποία ξεκίνησε μετά την εξάρθρωση κυκλώματος που προχωρούσε σε κλοπές στα βόρεια προάστια της Αθήνας, με τη συμμετοχή ελλήνων και αλβανών ποινικών. Μας έχει εντυπωσιάσει όχι μόνο το σύστημα δικτύωσης των ναρκω-εμπόρων και προώθησης ναρκωτικών στις τουριστικές περιοχές αλλά και ο τρόπος «ξεπλύματος χρήματος» από το κύκλωμα σε επιχειρήσεις στην Αθήνα».
Αξίζει να αναφερθεί ότι το φθινόπωρο του 2013 είχαν κατηγορηθεί τρεις αξιωματικοί του Λιμενικού στη Μύκονο για εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών και είχαν μείνει για περισσότερους από 17 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού και τελικώς απηλλάγησαν των κατηγοριών.
Μια άλλη υπόθεση στην οποία έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είναι η πλήρης εξάρθρωση κυκλώματος αστυνομικών με ποινική δράση που υποκρύπτονταν πίσω από την επιχείρηση «Θησέας» της ΕΛ.ΑΣ. που είχε ξεκινήσει το 2014. Η επιχείρηση αυτή με τη συμμετοχή περισσότερων από 600 αστυνομικών είχε στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης, του παρεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά τον Νοέμβριο του 2014 είχαν συλληφθεί δύο αστυνομικοί ηλικίας 39 και 43 ετών γιατί ζήτησαν από δύο άλλους αστυνομικούς να μην υποβάλουν εκθέσεις σε βάρος δύο αλλοδαπών εκδιδόμενων γυναικών, που είχαν προσαχθεί σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα. Τον περασμένο Μάιο η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στη σύλληψη 29χρονου αστυνομικού που ανήκε στην επιχείρηση «Θησέας» που εμπλέκεται σε υπόθεση απαγωγής, εκβιασμού και ξυλοδαρμού ενός 44χρονου από το Πακιστάν. Ο 44χρονος φέρεται να χρωστούσε 18.000 ευρώ σε άλλους αλλοδαπούς. Οι τελευταίοι προκειμένου να του αποσπάσουν τα χρήματα τον απήγαγαν. Στη διάρκεια της ομηρείας του 44χρονου επειδή δεν υπέκυπτε στις απαιτήσεις τους κάλεσαν τηλεφωνικά τον 29χρονο αστυφύλακα ο οποίος δήλωσε την ιδιότητά του και μαζί με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς δράστες χτύπησαν τον 44χρονο και τον απειλούσαν ότι θα συλληφθεί, εάν δεν τους παραδώσει το χρηματικό ποσό!
Κύκλωμα ενστόλων


Οπως όμως φαίνεται, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. καταδεικνύει ότι η εν λόγω συμπεριφορά του αστυνομικού δεν ήταν τυχαία και αποσπασματική. Διαπιστώνεται τώρα ότι υπήρχε ολόκληρο κύκλωμα αστυνομικών που προχωρούσε σε κλοπές και εκβιάσεις εν ονόματι της «κάθαρσης» στο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσα στα άλλα, υπολογίζεται ότι υφάρπαζαν προϊόντα παρεμπορίου και τα πουλούσαν ενώ οι παράνομες πράξεις τους σχετίζονται και με οίκους ανοχής και άλλους χώρους που υποτίθεται ότι ήλεγχαν. Ακόμη ορισμένοι από τους εμπλεκομένους φέρεται να είχαν επαφές και με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που παραμένει άγνωστο αν γνώριζαν την πολυσύνθετη παράνομη δράση τους.


Αστυνομικοί
Διαφθορά χωρίς τέλος

Οι υποθέσεις ακραίας διαφθοράς, παρακμής και «βύθισης» στην παρανομία πρώην και νυν αστυνομικών δεν έχει τέλος. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός 55χρονου συνταξιούχου αστυνομικού –αποστρατεύθηκε το 2010 –ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω όταν πήγε να ληστέψει για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες διαμέρισμα αλλοδαπών από το Μπανγκλαντές, όπου έπειτα από ξυλοδαρμό αφαίρεσε 872 ευρώ, καθώς και έναν φορητό υπολογιστή. Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο εν λόγω αστυνομικός, με θητεία στην Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ αλλά και στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, είχε συμμετάσχει στην τετραμελή ομάδα πρακτόρων της ΕΥΠ για τον «χειρισμό» της παρουσίας του κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Κένυα. Ο ηγέτης του PKK είχε ταξιδέψει με Φάλκον και με το πλαστό όνομα «Λάζαρος Μαύρος» στο Ναϊρόμπι της Κένυας τον Φεβρουάριο του 1999. Επρόκειτο για την ομάδα πρακτόρων της ΕΥΠ η οποία θα ανελάμβανε αρχικά την «απομάκρυνση» του Οτσαλάν από την κατοικία του έλληνα πρεσβευτή στο Ναϊρόμπι, ωστόσο αντιμετώπισε σειρά προβλημάτων στον έλεγχο του αεροδρομίου αλλά και στην προσπάθεια φυγάδευσης του Οτσαλάν. Ο συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται αργότερα να άνοιξε εστιατόριο στην Κυψέλη και η «αποτυχία» του τον οδήγησε –με χαρακτηριστική ευκολία –στη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης. Εντυπωσιακή είναι επίσης η περίπτωση των δύο αστυνομικών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και το τμήμα της Οικονομικής Αστυνομίας που είναι αρμόδιο για τους ασφαλιστικούς ελέγχους, οι οποίοι προσποιούμενοι ότι είναι επίσημο «μεικτό» κλιμάκιο ελέγχου υφάρπαζαν χρήματα από καταστηματάρχες στον Λαγανά Ζακύνθου. Στην κατοχή του ενός βρέθηκαν και ποσότητες ναρκωτικών…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ