Ένας τούρκος επιχειρηματίας που ασχολείται με εμπόριο τσιγάρων και άλλες δραστηριότητες προσδιορίζεται ως πιθανός οργανωτής της βομβιστικής επίθεσης το βράδυ της Δευτέρας με στόχο την κατοικία 62χρονου έλληνα εμπόρου καπνικών προϊόντων και άλλων ειδών στην οδό Ηλέκτρας στη Βουλιαγμένη, ο οποίος δραστηριοποιείται και στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας άγνωστος που φορούσε καπέλο προσέγγισε πεζός την κατοικία και πέταξε ένα μασούρι δυναμίτιδα στην αυλή του σπιτιού ενώ σε απόσταση λίγων μέτρων καθόταν ο επιχειρηματίας μαζί με τρία τουλάχιστον συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, τα οποία έσπευσαν μέσα στο σπίτι για να μην τραυματισθούν. Από τη σχετικά ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.
Ο ίδιος έλληνας επιχειρηματίας είχε γίνει στόχος αιματηρής επίθεσης και στις 3 Σεπτεμβρίου 2013. Τότε ένας άγνωστος είχε εισβάλει γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα στο σπίτι και τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι. Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας με τραύματα στο κεφάλι και στο πόδι.
Όπως είχε γίνει τότε γνωστό από την Αστυνομία, ο δράστης πυροβόλησε το τζάμι της εισόδου, μπήκε στο σπίτι, όπου κοιμόταν ο 62χρονος με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά και, ενώ αυτός κατέβηκε από τον πάνω όροφο να δει τι συμβαίνει, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε σοβαρά. Στη συνέχεια, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε.
Το θύμα της επίθεσης δεν είχε κατονομάσει τότε τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης και οι κατηγορίες δεν είχαν προσωποποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε καταθέσεις μνημονεύεται πλήθος εκκρεμών συναλλαγών και παραγγελιών προϊόντων μεταξύ του έλληνα και του τούρκου επιχειρηματία και ερευνάται αν μπορεί να σχετίζονται με την έκρηξη το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου.