Στο «μικροσκόπιο» της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης θα μπουν οι φάκελοι και οι συμβάσεις που αφορούν την κατασκευή του Προβλήτα Ι του Σταθμoύ Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) και του μηχανολογικού του εξοπλισμού κατόπιν σχετικού εγγράφου της που κοινοποίησε στην Εισαγγελία Πειραιά.
Με το έγγραφο, που έχει ήδη αποσταλεί στη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ζητεί πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέματα.
Ο μηχανολογικός εξοπλισμός υποστήριξης του Προβλήτα Ι διαθέτει τέσσερις γερανογέφυρες τύπου SPP, τέσσερις γερανογέφυρες τύπου Panamax, μία κινητή γερανογέφυρα, οκτώ RMG δύο σειρών για πυκνή στοίβαξη προαυλίου, πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα νέας γενιάς, υποστηρικτικά μηχανήματα και πλήρη τεχνική βάση υποστήριξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε φάκελο ανώνυμης καταγγελίας, που έχει ήδη αποσταλεί σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, γίνεται λόγος για μικρή καθίζηση και κλίση 15 μοιρών στον προβλήτα Ι. Στην καταγγελία αναφέρεται ότι κάτω από τον προβλήτα Ι υπάρχει το ναυάγιο του πλοίου «Αγ. Νεκτάριος» που θα έπρεπε να είχε ανελκυσθεί.