Κακουργηματικές διώξεις εναντίον 13 κρατικών αξιωματούχων, για την υπόθεση των Λέοπαρντ, άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Οι κατηγορίες αφορούν απιστία περί την υπηρεσία και ξέπλυμα.

Στη Βουλή διαβιβάζεται και δικογραφία για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννο Παπαντωνίου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του, το διάστημα από τον Οκτώβρη του 2001 έως τον Μάρτιο του 2004, σχετικά με τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπεγράφη στο πλαίσιο της κύριας σύμβασης για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

Ο φάκελος διαβιβάζεται στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε διαταχθεί από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου και διενεργήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο.

Διώκεται επίσης και ο επιχειρηματίας κ. Θωμάς Λιακουνάκος για ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα μέρος των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων για τα Λέοπαρντ, ύψους 25 εκατ. ευρώ, δεν αποτελεί αποδεκτή συναλλαγή αφού χρησιμοποιήθηκε για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρσίας ιδιοκτησίας Λιακουνάκου ΑΧΟΝ!

Το κύριο μέρος της δικογραφίας για τα Λέοπαρντ πάντως ερευνάται ακόμα από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Αναμένονται δικαστικές συνδρομές από το Μονακό τη Γερμανία και την Κύπρο…