Προθεσμία για μετά τις 15 Αυγούστου ζήτησε και πήρε δια του συνηγόρου του ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου που εκλήθη ως ύποπτος να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπασταύρου εκλήθη από τον επίκουρο εισαγγελέα οικονομικου εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση σε ανωμοτί κατάθεση για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους 5,5 εκ. ευρώ που εντοπίστηκε από το υλικό της λίστας Λαγκάρντ .

Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά φέρεται να προβάλει τον ισχυρισμό ότι το ποσό των περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, στην ελβετική HSBC για τον οποίο ελέγχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα, δεν είναι δικό του κεφάλαιο.

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει πως το επίμαχο ποσό σχετίζεται με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και ότι ο ίδιος είχε απλώς τη διαχείριση του λογαριασμού.

Σημειώνεται ότι στον επίμαχο λογαριασμό ήταν επίσης συνδικαιούχοι ο πατέρας του δικηγόρου, ο οποίος έχει αποβιώσει, αλλά και η μητέρα του η οποία καλείται επίσης σε εξηγήσεις για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο κ. Παπασταύρου θα πρέπει να αποδείξει τον ισχυρισμό που προβάλει προσκομίζοντας στον εισαγγελέα πληρεξούσια ή άλλα στοιχεία και παραστατικά, κάτι που αναμένεται να ζητηθεί και από τον κ. Μιωνή, ο οποίος, επίσης, ελέγχεται για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπασταύρου δεν εμφανίστηκε στον εισαγγελέα αλλά δια του συνηγόρου του ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του για την υπόθεση. Η ακριβής ημερομηνία που θα βρεθεί ενώπιον του κ. Δραγάτση θα οριστεί μετά τις 15 Αυγούστου.