Τουλάχιστον 30 ληστείες σε βάρος πεζών κατηγορούνται ότι έχουν διαπράξει στην περιοχή των Εξαρχείων ένας 27χρονος κι ένας 26χρονος.

Τα στοιχεία και φωτογραφίες τους δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τον Παρασκευά Μπακάλη, του Ευθυμίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι, και τον Γιώργο Λυγερό του Νικολάου και της Ιωάννας, που γεννήθηκε το 1989 στη Χίο.

Ο πρώτος συνελήφθη στις 19 Ιουλίου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, ενώ ο δεύτερος αναζητείται ως συνεργός του.

Οπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, οι δύο νεαροί, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τετράμηνο, εντόπιζαν κυρίως νεαρά άτομα που κινούνταν στην περιοχή των Εξαρχείων και τα προσέγγιζαν ρωτώντας τα προσχηματικά ποια ποδοσφαιρική ομάδα υποστηρίζουν.

Στη συνέχεια, με την απειλή σωματικής βίας, είτε στο ίδιο σημείο, είτε οδηγώντας τα στον λόφο του Στρέφη, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού κατά συρροή, κλοπή από κοινού κατ’ εξακολούθηση και παράνομη οπλοφορία.