Μια ακόμη διάκριση για υπότροφο του ΙΚΥ καθώς ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Εφ. Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, κ. Νίκος Παπαχρήστου, κατέκτησε την πρώτη θέση στον 18ο παγκόσμιο διαγωνισμό επιτραπέζιων παιχνιδιών για προγράμματα υπολογιστών, γνωστός και ως «Ολυμπιάδα Υπολογιστών».
Στη φετινή Ολυμπιάδα Υπολογιστών, που πραγματοποιήθηκε στο Λέιντεν της Ολλανδίας, το διάστημα από 30 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2015, έλαβαν μέρος 108 συμμετέχοντες σε 28 αγωνίσματα.
Παράλληλα διεξήχθη και το 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι σε υπολογιστή με 9 συμμετοχές σε τρεις παραλλαγές του παιχνιδιού. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τα καλύτερα προγράμματα από όλον τον κόσμο για δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια όπως σκάκι, τάβλι, ντάμα, γκο κλπ. και συναγωνίστηκαν μεταξύ τους για τον τίτλο του «Ολυμπιονίκη».
Ο κ. Παπαχρήστου συνεχίζει την παράδοση των Υποτρόφων του ΙΚΥ που τους θέλει να προοδεύουν και να διακρίνονται για την ποιότητα της δουλειάς τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό τόσο μέσα από τις δημοσιεύσεις πρότυπων επιστημονικών εργασιών στα εγκυρότερα περιοδικά του κόσμου όσο και με την απόκτηση διεθνών βραβείων.
Το πρόγραμμα «Παλαμήδης», το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και «έξυπνες συσκευές» που αναπτύχθηκε από τον υπότροφο υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή κ. Ιωάννη Ρεφανίδη, κατάφερε να νικήσει τους αντιπάλους του στο τάβλι και να κατακτήσει το «χρυσό» μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση.
«Η Αριστεία, η προσπάθεια για το μέγιστο που μπορεί ο καθένας μας, είναι ο μόνος ρεαλισμός σε μια χώρα που βιώνει βαθιά κρίση. Και οι νέοι είναι αυτός ο ρεαλισμός! Το ΙΚΥ παρ’ όλη τη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας συνεχίζει να στηρίζει τους νέους και να δίνει ελπίδα», αναφέρει η πρόεδρος του ΙΚΥ, αν. καθ. Εφη Μπάσδρα.
Το ΙΚΥ αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι πάντα κοντά τους νέους με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη στήριξη στους φοιτητές της Νομικής Αθηνών που κέρδισαν σχολές των μεγαλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως σε διαγωνισμούς εικονικής δίκης.