Νέα άγρια πολιτική κόντρα για την διαχείριση των προβλημάτων που προκαλούνται από την αυξανόμενη ροή προσφύγων από τη Συρία, ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου της Κω, Γ. Κυρίτση και του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού.

Ο δεύτερος γύρος του πολέμου, ξεκίνησε όταν μετά από τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες των επαγγελματιων του νησιού, ο δήμος, χρησιμοποιώντας ιδιωτική εταιρία security, απομάκρυνε τους πρόσφυγες από τα τουριστικά αξιοθέατα του νησιού όπου είχαν στήσει σκηνές ( Λεωφόρος Φοινικων, Πλάτανος του Ιπποκράτη)

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Καματερού που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου, κατηγορώντας τον ότι όχι μόνο δεν βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί αλλά χρησιμοποίησε μπράβους για την εκδίωξη των μεταναστών.

Η πρώτη αντίδραση ήλθε από την δημοτική σύμβουλο Βάσω Πή, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για απαράδεκτη και μεθοδευμενη προσπάθεια του βουλευτή να μεταφέρει στο δήμο τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ενέργειες του κ. Καματερού και η ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής. ««Τώρα περιμένω την διαγραφή μου» σημείωνε στην αιχμηρή δήλωσή της.

Ακολούθησε μια δήλωση, σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους, από τον δήμαρχο της Κω, που χαρακτήρισε τον βουλευτή του Σύριζα, «ελεεινό συκοφάντη» που κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία προκειμένου να δυσφημίσει το νησί.

Η συνέχεια ήλθε με ανταπάντηση του κ. Καματερού στην οποία υποστήριξε ότι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις μαζικές αφίξεις προσφύγων στο νησί ευθύνεται ο δήμαρχος της Κω που επιμένει στη μη δημιουργία κέντρου υποδοχής στο νησί αλλά και στην άμεση μεταφορά τους στην Αθήνα επικαλούμενος τις αποφάσεις που ελήφθησαν προ περίπου δύο μηνών σε ειδική σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής της Λάμπης, η οποία βρίσκεται στην περιφέρεια της πόλης της Κω, δεν κρύβουν την οργή τους για τις ενέργειες του κ. Καματερού. Ήδη με επιστολή τους την οποία υπογράφουν 110 οικογένειες, καταλογίζουν ευθύνες στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως υποστηρίζουν δέσμευσε ένα ξενοδοχείο που μπορεί μετά βίας να φιλοξενήσει 100 άτομα να συγκεντρώσει πάνω από 1000 πρόσφυγες δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια αλλά και την υγεία των κατοίκων!

«Είπαμε στον κ. Καματερό να έλθει να συζητήσουμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αλλά είναι εξαφανισμένος» αναφέρει στο vima.grκάτοικος της περιοχής, επισημαίνοντας ότι αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα θα προχωρήσουν στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, θεωρώντας ότι απειλείται η ασφάλεια και η υγεία των οικογενειών τους.

Σε κάθε περίπτωση καλούν δήμαρχο και βουλευτή να σταματήσουν τις εχθροπραξίες που εκτιμούν ότι έχουν και προσωπικά κίνητρα και αφετηρία τις δημοτικές εκλογές του 2014. Τότε ο κ. Κυρίτσης εξελέγη με ποσοστό 67% ενώ ο κ. Καματερός που συγκέντρωσε μόλις 150 ψήφους δεν κατάφερε να εκλεγεί στο τοπικό συμβούλιο της πόλης.