Στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος την Τετάρτη, ενώ το επόμενο διήμερο η θερμοκρασία ενδέχεται να ανέβει περισσότερο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η ατμόσφαιρα, κυρίως στην Αττική, είναι αποπνικτική, εξαιτίας της υγρασίας αλλά και της άπνοιας. Μικρή βελτίωση, με πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, ο καύσωνας θα συνεχιστεί Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κατά τόπους η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί ασθενείς με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 24 και 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει έως 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22-36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ από την Δευτέρα 27 Ιουλίου η οποία προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους, από 39 έως 41 βαθμούς και στις νησιώτικες περιοχές θα κυμανθεί από 35 έως 37 βαθμούς, κυρίως στο Ιόνιο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 31 Ιουλίου και από τα βόρεια αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα το Σάββατο 1η Αυγούστου.