Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο υπό αγνωστες συνθήκες , μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού την Δευτέρα το απόγευμα, ενός Τουρκου κρατουμένου που φερόταν ως αρχηγός της διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor-1-από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα- που αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο!

Κι αυτο λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί από τις δικαστικές αρχές του Πειραιά, ο κύκλος των ανακρίσεων για την πολύκροτη υπόθεση.

O Τούρκος που είχε κινητικά προβλήματα εκ γενετής είχε συλληφθεί από την πρώτη φαση των ερευνών στην Αθήνα.Ο αποθανών σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε καθοδηγητικό ρόλο στην μεταφορά της ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο, στο ξέπλυμα χρήματος στην Ελλάδα ενω συνεργαζοταν με ομοεθνείς του που διέμεναν στο Βελγιο.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες είχε μεταφερθεί , προ μερικών ημερών ,με αίτημα του από την Ε Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού στο νοσοκομείο κρατουμένων με επίκληση σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ομως εκεί , σύμφωνα με ορισμένες πηγές , είχε κανονίσει συνάντηση με ομοεθνή του κρατούμενο με άγνωστο περιεχόμενο συζήτησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν επιβεβαιώθηκε ότι αντιμετώπιζε κρίσιμο πρόβλημα υγείας, ενω μετά τον θάνατό του επιχειρείται να διερευνηθεί ποιό ήταν το θέμα της επαφής του με συγκρατούμενο του. Σημειώνεται ότι στην υπόθεσh του Noor-1 o αριθμός των κατηγορουμένων επιχειρηματιών προσεγγίζει τα 40 άτομα , ενω έχουν υπάρξει καταγγελίες για απειλές κι εκβιάσεις σε σε βάρος εμπλεκομένων της υπόθεσης.