09:30 Σε ύφεση, βρίσκονται οι μεγάλες πυρκαγιές στον Υμηττό, τη Μαλακάσα, τη Νεάπολη Λακωνίας και το Σπαθοβούνι Κορινθίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Συνολικά σε όλη τη χώρα, υπάρχουν 79 πύρινες εστίες, ενώ τα ξημερώματα, ξέσπασε νέα φωτιά στη Σκύρο, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Υψηλός είναι και σήμερα, Σάββατο, ο κίνδυνος για αναζωπυρώσεις και νέα μέτωπα, καθώς συνεχίζονται οι ισχυροί άνεμοι.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας που έκαιγε από το πρωί της Παρασκευής.

Τα πύρινα μέτωπα σε Νεάπολη, Σπαθοβούνη Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας βρίσκονται σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστικη Υπηρεσία.

Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές μικρές εστίες όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο.

Το μεγάλο στοίχημα των δυνάμεων κατάσβεσης είναι να θέσουν υπό έλεγχο το σύνολο του πύρινου μετώπου πριν ενισχυθούν οι άνεμοι και δυσκολέψουν την κατάσταση.

Εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα αυτή την ώρα είναι στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Νεάπολη και τα γύρω χωριά, καθώς και στο δυτικό τμήμα των Κυθήρων. Χωρίς νερό βρίσκεται από την Παρασκευή ο Κάμπος επειδή κάηκαν τα μηχανήματα της δεξαμενής του αντλιοστασίου από την οποία υδρεύεται το χωριό.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στη Λακωνία. Δεκάδες σπίτια κάηκαν στη Νεάπολη και σε χωριά γύρω από αυτήν. {{{ map }}}. Ένας 58χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή.

Η Νεάπολη έμοιαζε με νεκρή πολιτεία το βράδυ της Παρασκευής, ενώ μόνο ένα καφενείο ήταν ανοικτό και από την μακρά διακοπή ρεύματος μεγάλες είναι και οι ζημιές των καταστημάτων που έχουν ευπαθή προϊόντα.

Παράλληλα οι ζημιές σε καλλιέργειες και την κτηνοτροφία είναι πολύ μεγάλες κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η καταγραφή.

Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στον Καρέα

Την ίδια ώρα δύο άτομα βουλγαρικής υπηκοότητας συνελήφθησαν για εμπρησμό για την φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στον Καρέα.

Οι δύο συλληφθέντες θα παραπεμφθούν εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Οι φλόγες σε Καρέα, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη έφτασαν στα σπίτια. Η φωτιά στον Υμηττό ξέσπασε μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της Λεωφόρου Κατεχάκη και ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση.

Μάλιστα, η φωτιά έφτασε σε κατοικημένη περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου από τις 50 καλόγριες. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Ανήσυχα είναι στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις πρώτες μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες για εμπρησμούς. Εξετάζεται, μάλιστα, το σενάριο της «ασύμμετρης απειλής».

00:15 Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοινώθηκε ότι «συνελήφθησαν την Παρασκευή στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Α.Γ. του Σ., 67 ετών, ημεδαπός και ο Τ.D. του K., 58 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17.7.2015 και ώρα 12:28, σε δασική έκταση, στο Βύρωνα Αττικής. Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν σήμερα (σ.σ. Σάββατο) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες είναι μελισσοκόμοι και ο ένας επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο για την εκδήλωση της πυρκαγιάς.


21:53
Τους δύο πιλότους του πυροσβεστικού Canadair που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Λακωνία επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός στο 251 Νοσοκομείο της Αεροπορίας, όπου νοσηλεύονται. Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.


21:47 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα των πυρκαγιών

21:45 Σε όλες τις επιχειρήσεις, οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Νίκος Τσόγκας κατά τη βραδινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όπως είπε, ιδιαίτερα στην πυρκαγιά που ξεκίνησε στην περιοχή του Βύρωνα, την επιχείρηση δυσχέραινε το ότι αυτή εξελισσόταν σε μεικτή περιοχή με κατοικίες και δασική έκταση και, παράλληλα, εξίσου δύσκολη ήταν η επιχείρηση κατάσβεσης που εξελισσόταν στην περιοχή της Μαλακάσας κατά τη διάρκεια της πιο «καυτής ώρας» της ημέρας.

Ο κ. Τσόγκας σημείωσε ότι η προσπάθειά επικεντρώνεται στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές του Βύρωνα, της Μαλακάσας, της Νεάπολης Λακωνίας και του Σπαθοβουνίου Κορινθίας (στις αρχαίες Κλεωνές) με σκοπό τη διασφάλιση της περιμέτρου τους.

«Αυτή την ώρα, τα διαθέσιμα εναέρια πυροσβεστικά μέσα έχουν σταματήσει να επιχειρούν και θα συνεχίσουν, όπου αυτό απαιτηθεί, με το πρώτο φως της ημέρας. Να επισημάνουμε ότι πολύτιμη ήταν η επιπλέον βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων που συνέδραμαν την αεροπυρόσβεση με ελικόπτερα Σινούκ» υπογράμμισε. Τέσσερα ήταν τα Σινούκ που επιχείρησαν στο μέτωπο του Υμηττού και αποχώρησαν λίγο πριν πέσει το φως της ημέρας μαζί με τα υπόλοιπα εναέρια μέσα στις 20:00.

Ο κ. Τσόγκας πρόσθεσε ότι «στις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και θα συνεχίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Για την περαιτέρω ενίσχυση της προληπτικής πυροπροστασίας των ορεινών όγκων της Αττικής από τη δύση του ηλίου απαγορεύεται η κυκλοφορία».

Τέλος, γνωστοποίησε ότι από τις 06:00 έως τις 21:00 οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλης της χώρας έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν στην επικράτεια συνολικά 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές, 99 αστικές πυρκαγιές και 45 παροχές βοηθείας.

21:30 Απαγόρευση διέλευσης οχημάτων το βράδυ της Παρασκευής, στα βουνά της Αττικής. Επίσης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε δόθηκαν εντολές προς όλες τις υπηρεσίες να αυξηθούν οι περιπολίες, πεζές και εποχούμενες καθώς και της ομάδας ΔΙΑΣ, όπου υπάρχει, για τις δασικές περιοχές και όπου υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

20:10 Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συντονισμός των ενεργειών για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις πυρκαγιές. Στη σύσκεψη μετέχουν οι υπουργοί Νίκος Βούτσης, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Αναστάσιος Μαυρόπουλος, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος

20:09 Απειλητικό μέτωπο στο Σπαθοβούνι Κορινθίας

19: 22 Καμμένος: Εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις για περιπολίες σε όλη την Ελλάδα ως μέτρο πρόληψης για τις πυρκαγιές

19:00 Η κατάσταση στο μέτωπο του Υμηττού φαινόταν καλύτερη αλλά υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.Στο μέτωπο της Μαλακάσας το μέτωπο της φωτιάς κινείται περιμετρικά του στρατοπέδου ΚΕΤΘ στον Αυλώνα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να συγκρατήσουν τις φλόγες και να μην περάσουν την εθνική οδό διότι υπάρχει κίνδυνος να επεκταθούν στην Πάρνηθα.

18: 24 Αλλαγή φοράς του ανέμου και η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας

18:19 49 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το δωδεκάωρο 6 π.μ. – 6 μ.μ. ανακοίνωσε η Πυροσβεστική

18:13 Κάηκε σπίτι στην Ηλιούπολη

18:00 Συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μέτωπα του Υμηττού

17:47 Πολλές εστίες στην Μαλακάσα – Επεσε ο αέρας και διευκολύνει τις προσπάθειες των πυροσβεστώνΕκκενώνονται κατασκηνώσεις

17:45 Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα μέτωπα των πυρκαγιών, ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Πάνος Καμμένος επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Ικαρία.

17:40 Στέλνονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη ΜαλακάσαΣτη Μαλακάσα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα

17:39 Σε ετοιμότητα η περιοχή της Τερψιθέας

17:30 Αναζωπυρώσεις στην περιοχή του Καρέα

17:08 Ρένα Δούρου: Αυτό που βλέπω μοιάζει με υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας

17:00 Ενημέρωση Πυροσβεστικής: Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Νίκος Τσόγκας μιλώντας σε δημοσιογράφους «από τις 6 το πρωί σήμερα εκδηλώθηκαν 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές στην Ελλαδική επικράτεια».

Για τη φωτιά στο Βύρωνα ο κ. Τσόγκας επεσήμανε ότι εκδηλώθηκε στις 12.28 και βρίσκεται σε εξέλιξη. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 70 πυροσβεστικά οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 10 υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σημείωσε ακόμη ότι: «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και να περιοριστούν τα επικίνδυνα ενεργά μέτωπα, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της σε παρακείμενες κατοικίες» και πρόσθεσε: «Όπως αντιλαμβάνεσθε, η από αέρος επιχείρηση κατάσβεσης σε μία κατοικημένη περιοχή όπως αυτή, παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες».

Επιπλέον, συμπλήρωσε, απομακρύνθηκαν από τη Μονή Αγίου Ιωάννη Καρέα 50 μοναχές, ενώ εκκενώθηκε και το σπίτι «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Συνέστησε επίσης στους κατοίκους της Αττικής να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις οι οποίες μπορεί να επιβαρύνουν την κυκλοφορία και να δυσχεράνουν το έργο των πυροσβεστών και να ακολουθούν τις οδηγίες των πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

Για τη φωτιά στη Λακωνία ο κ. Τσόγκας τόνισε ότι εκδηλώθηκε στις 3.40 τα ξημερώματα και η επιχείρηση κατάσβεσης της εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων.

Είπε ακόμη ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και ελαιώνες στις περιοχές Φαρακλό, Παραδείσι, Λάχι, Άγιος Νικόλαος, Νεάπολη και έκανε λόγο για την αναγκαστική προσγείωση ενός Canadair CL 215 σε δρόμο δυτικά του Φαρακλού λέγοντας ότι το πλήρωμά του διεκομίσθη προληπτικά στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε ότι εκκενώθηκε το χωριό Άγιος Νικόλαος και 200 άτομα μεταφέρθηκαν από την παραλία με σκάφος στη Νεάπολη Βοίων προσθέτοντας ότι από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε 3 αγροικίες στο Φαρακλό και 2 αγροικίες στο Λάχι.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 51 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο 1 όχημα ΟΤΑ, 4 υδροφόρες της Περιφέρειας, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται και η πυρκαγιά στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδας στην Εύβοια σε δασική έκταση από τη 1 το μεσημέρι και στην περιοχή Αφράτη εκκενώθηκε καταυλισμός Ρομά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, 1 χωματουργικό μηχάνημα και 1 αεροσκάφος.

Ακόμη ο κ. Τσόγκας ανέφερε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο 43ο χιλιόμετρο από Μαλακάσα προς Ωρωπό στις 15.29. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη.

Υπογράμμισε επιπλέον ότι προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού καθώς και Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπροσθέτως σημείωσε ότι για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Αθήνα, στην Εύβοια και στη Λακωνία, η Ελλάδα υπέβαλλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για την ενίσχυση των εναερίων δυνάμεων με 4 αεροσκάφη.

16:55 Καλύτερα τα πράγματα στον Καρέα

16:54 Νωρίτερα 200 κάτοικοι του χωριού Άγιος Νικόλαος που είχαν εγκλωβιστεί στον όρμο Προφήτη Ηλία απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με δυο λάτζες. Το πρώτο σκάφος με 100 άτομα κατευθύνθηκε προς τη περιοχή Παλαιοκάστρου και η δεύτερη προς Νεάπολη.

16:51 Το μέτωπο κατευθύνεται προς άνω Γλυφάδα

16:45 Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον Καρέα.

Τα 28 παιδιά και το προσωπικό του σπιτιού είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε άλλο σπίτι του εθελοντικού οργανισμού, στο Περιστέρι.

«Έπρεπε να εκκενώσουμε το σπίτι, λόγω του καπνού που υπήρχε. Επίσης, τα παιδιά αυτά έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους και γι’ αυτό η διαχείριση του φόβου είναι εξαιρετικά απαιτητική», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, οι κινητές μονάδες και η ομάδα διάσωσης του οργανισμού παραμένουν στην περιοχή, σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν.

16:41 Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο βόρειο τμήμα των Κυθήρων – Πρόβλημα για το υπόλοιπο νησί

16:40 Στη Μαλακάσα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 10 πεζοπόρα τμήματα

16:39 Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ζητούν να εκκενωθούν σπίτια στη Μαλακάσα

16:35 Απειλούνται τα πρώτα σπίτια της Νεάπολης Λακωνίας

16:30 Χωρίς ρεύμα τα Κύθηρα

16:15 Νέα φωτιά! Πριν λίγο κοντά στο χώρο που συγκεντρώνονται οι μάρτυρες του Ιεχωβά στη Μαλακάσα προς Ωρωπό!

16:00 Στον Υμηττό επιχειρούν 140 πυροσβέστες, 70 οχήματα, 4 ελικόπτερα, 7 αεροσκάφη και 10 χήματα δήμων. Η επιχείριση αποδίδει, μπορεί και σε λίγο η πυρκαγια να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

15:55 Καταγγελία για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού του Υμηττού από τον Δήμαρχο Κρωπίας

15:45 Η φωτιά έχει περάσει στην πίσω πλευρά του Υμηττού και καίει δασική έκταση

15:30 Απειλούνται σπίτια σε Ηλιούπολη – Αργυρούπολη

15:10 Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι οι φλόγες έχουν φτάσει στην περιοχή «Αστυνομικά» της Ηλιούπολης και ακουμπούν ήδη τα σπίτια της περιοχής. Οι κάτοικοι, οι δυνάμεις κατάσβεσης της Πυροσβεστικής και τα εναέρια μέσα δίνουν μάχη με τις φλόγες.

14:40 Ο κ. Π. Λαφαζάνης τη στιγμή που έκανε δηλώσεις στα κανάλια δέχθηκε φραστική επίθεση από κατοίκους που τον κατηγόρησαν ότι με την παρουσία του εκεί κάνει μικροπολιτική και του ζητούσαν επιτακτικά αν θέλει να βοηθήσει να βγάλει το σακάκι και να πάει μαζί τους παίρνοντας ένα κουβά. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων ηρέμησαν τα πνεύματα.

14:30
Με εντολή του Γ.Πανούση ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος έχει μεταβεί στη Νεάπολη Λακωνίας.

Η έναρξη του εφιάλτη

Σε απόσταση αναπνοής από σπίτια βρίσκεται μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά στους πρόποδες του Υμηττού. Η φωτιά ξεκίνησε από το Βύρωνα (μεταξύ του νεκροταφείου και της λεωφόρου Κατεχάκη ) και επεκτάθηκε έως την Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή επιχειρούν πάνω από 30 πυροσβέστες με περισσότερα από 10 οχήματα ενώ ρίψεις νερού κάνουν 2 ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Οι πυκνοί καπνοί, αλλά και οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή (6-7 μποφόρ) δυσχεραίνουν σημαντικά τις προσπάθειες των πυροσβεστών ενώ οι επιτελείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν επακριβώς το μέγεθος του πύρινου μετώπου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για την εξέλιξη των πυρκαιών. Εναέρια μέσα από Θεσσαλονίκη για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Σε δήλωσή του ενέφερε ότι και δυνάμεις του Στρατού στον Καρέα

Μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο για σπίτια που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έλεγαν πως οι επίγειες δυνάμεις έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα «φραγμό» για να μπει η φωτιά στις κατοικημένες περιοχές ενώ οι εναέριες δυνάμεις να την περιορίσουν προτού επεκταθεί και στο υπόλοιπο μέρος του ορεινού όγκου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού της Μονής Αγ. Ιωάννη Προδρόμου, όπου βρίσκονται 40 μοναχές
Επιπλέον τα αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής θα εξετάσουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά προήλθε από εμπρησμό ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι ακούστηκαν και εκρήξεις.

Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια σε εναέρια μέσα από από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό και περιμένουμε ενίσχυση από Γαλλία και Ιταλία.

Στην περιοχή του Καρέα έφτασε και ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης

Υπό έλεγχο βρίσκεται και πύρινο μέτωπο στο Κορωπί όπου ξέσπασε σε έκταση με πεύκα και ελιές. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.