Με τη φράση «σε συνέχεια της παραίτησης του Γιάνη Βαρουφάκη -πιθανότατα του πιο κουλ, χαρισματικού και ευφυέστερου υπουργού Οικονομικών που έχει υπάρξει ποτέ (‪#MinisterofAwesome‬)»- ο εκδοτικός του οίκος Zed Books απευθύνθηκε τη Δευτέρα σε διεθνείς οικονομικούς συντάκτες ρωτώντας τους εάν μπορεί να τους βοηθήσει για να γράψουν λίγα λόγια για τον παραιτηθέντα οικονομόλογο.
Ο λόγος είναι ότι «αυτή την εβδομάδα δημοσιεύουμε μία νέα εκδοχή του βιβλίου του Βαρουφάκη «The Global Minotaur» (Ο παγκόσμιος Μινώταυρος), με έναν νέο πρόλογο του οικονομικού συντάκτη του Channel 4 Πολ Μέισον».
Ο εκδοτικός οίκος προτείνει στους δημοσιογράφους:
– Ένα απόσπασμα από το βιβλίο -το οποίο είναι ιδιαίτερα καλογραμμένο, όπως αναφέρει-, αρκετό υλικό «το οποίο προβλέπει τη σημερινή κρίση της Ευρωζώνης και το χάος της μοχλευμένης χρηματοδότησης και λύσεις για το πώς η Ευρώπη μπορεί θα θεραπευτεί».
– Μία κριτική ή αναδρομική παρουσίαση για τον Βαρουφάκη και των ιδεών του βιβλίου –«είμαστε πολύ χαρούμενοι να συζητήσουμε ιδέες ή να βοηθήσουμε εάν χρειαστεί», σημειώνεται.
– Να προταθούν άτομα που θα μπορούσαν να γράψουν για τον Βαρουφάκη ή το βιβλίο του –«για παράδειγμα ένας από τους συγγραφείς μας, ο καθηγητής Steve Keen», ο οποίος αποτελεί θερμό υποστηρικτή του πρώην υπουργού και ο οποίος, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, θα μπορούσε να γράψει κάτι πολύ εμπνευσμένο και γρήγορα.