«Ναισ εκείνη την επιλογή που συμβάλλει στην παραμονή μας στο ευρωπαϊκό δημοκρατικό γίγνεσθαι χωρίς παρερμηνείες και επιφυλάξεις» λένε οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), καλώντας κάθε πολίτη «να πάρει θέση προς υπεράσπιση της κοινής λογικής, των κοινών δημοκρατικών αρχών και του κοινού μέλλοντος μας χωρίς να εγκλωβιζόμαστε σε κομματικά χαρακώματα ή επιδιώξεις».
Όπως επισημαίνουν, «το δημοψήφισμα αποτελεί αναντίρρητα δημοκρατικό θεσμό και η συμμετοχή σε αυτό συνιστά δημοκρατικό καθήκον, με την άσκηση του οποίου αναλαμβάνουμε όλοι, άμεσα και ατομικά, την απόλυτη ευθύνη για το αύριο».
«Η επιλογή αυτή», συνεχίζουν, «δεν σημαίνει επιβράβευση της μέχρι τώρα πορείας και των πολιτικών των τελευταίωνδεκαετιών που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Σημαίνει ότι απαιτούμε η κρίση αυτή να γίνει επιτέλους αφετηρία ριζικών αλλαγών και ουσιαστικών πρωτοβουλιών για την οικοδόμηση του κοινού μας μέλλοντος σε βάση δικαιοσύνης χωρίς συντεχνιακές αυθαιρεσίες και προνόμια, δημοκρατίας χωρίς ημέτερους και βολεμένους, παραγωγικότητας και προκοπής, αλληλοσεβασμού και ειλικρίνειας χωρίς δημαγωγούς και επαγγελματίες σωτήρες.
Για το σκοπό αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε συνεργασία και με άλλους επιστημονικούς , κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς και καλούμε τους ιατρούς της Θεσσαλονίκης να δράσουν με ψυχραιμία, ηρεμία και νηφαλιότητα προς την κατεύθυνση αυτή».
Ο ΙΣΘ συνδιοργανώνει ενημερωτικήεκδήλωση – συζήτησημε θέμα:«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Η επόμενη ημέρα», αύριοΤετάρτη 1 Ιουλίουστις20:30, στην αίθουσα«Αλέξανδρος», στην οδό Εθνικής Αμύνης 1.