Δωρεάν θα είναι η μετακίνηση των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι άνεργοι εξεξής δεν θα πληρώνουν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΑ.
– Ειδικότερα, οι άνεργοι που είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μετακινούνται δωρεάν με τα μέσα του ΟΑΣΑ και μετά την λήξη του μέτρου της δωρεάνκαθολικήςμετακίνησης των πολιτών λόγω της έκτακτης κατάστασης.
– Με νομοθετική ρύθμιση θα διαγραφουν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ανέργους ακόμη και εάν αυτά βρίσκονται σε διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης.
– Καταργείται ο έλεγχος στις συγκοινωνίες από μη ελεγκτές, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν ποσοστό επί του κομίστρου, πρακτική την οποία ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε «ηθικά κατάπτυστη».
– Ακόμη, δόθηκε εντολή στην ΕΥΔΑΠ να μην διακοπεί καμία σύνδεση λόγω ληξιπρόθεσων οφειλών όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές
– Στα ΕΛΤΑ, σημείωσε, γίνεται πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ και ΟΓΑ
– Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, υπήρξε θετική ανταπόκριση των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών στο να μην γίνουν διακοπές ληξιπρόθεσμων λογαριασμών όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές.
– Θα γίνει συνάντηση με τους παραχωρησιούχους των εθνικών οδών στην οποία θα ζητηθεί να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι με την μη καταβολή διοδίων για το Σαββατοκύριακο.