Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη προσπάθησαν να «κρύψουν» το πρόβλημα ψυχικής υγείας που είχε ο 47χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που σκότωσε προ διημέρου την επτάχρονη κόρη του στον Εύοσμο. Αποτέλεσμα ήταν να μην τύχει συγκροτημένης ιατρικής βοήθειας αλλά και να οπλοφορεί ανάμεσα σε εκατοντάδες πολίτες…
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο αρχιφύλακας ήταν κοινός τόπος στην υπηρεσία του με το δεδομένο ότι και πριν από 13 χρόνια είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει με φυτοφάρμακο ενώ παρουσίαζε και άλλες εξάρσεις της ασθένειάς του.
Όμως εκείνο που θεωρείται ότι είχε καθοριστικό ρόλο, όπως καταγγέλλεται, ήταν η υποβοήθησή του από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στις περιοδικές ψυχιατρικές εξετάσεις για να κριθεί η καταλληλότητά του να φέρει όπλο, οι σωστές αντιδράσεις στην ώρα υπηρεσίας, η συνολική ψυχική υγεία του κ.ά.
Σύμφωνα με αναφορές συναδέλφων του, υπήρξε παρέμβαση σε ιατρούς της ΕΛ.ΑΣ. να μην του ζητηθεί και να μη συνεκτιμηθεί το βιβλιάριο υγείας του, όπου φέρεται να είχαν καταγραφεί σχετικές γνωματεύσεις ιδιωτών ιατρών και η λήψη ψυχοφαρμάκων, στο πλαίσιο βεβαίως μιας κακώς εννοούμενης «συναδελφικής αλληλεγγύης».
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην του αφαιρεθεί το όπλο αλλά και να μην έχει περαιτέρω επαγγελματικά προβλήματα. Έτσι ο 47χρονος συνέχιζε κανονικά να συμμετέχει σε δυνάμεις των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη που έφεραν οπλισμό και είχαν παρουσία στα επεισόδια στη Χαλκιδική, σε αθλητικές εκδηλώσεις κ.α.
Επιπλέον μετά την επιστροφή του από πολύμηνη άδεια είχε τοποθετηθεί σε εξωτερική φρουρά που σχετιζόταν με διακανονισμό κίνησης οχημάτων περιμετρικά του κτιρίου των ΜΑΤ όπου και πάλι ελλόχευε κίνδυνος, όπως καταγγέλλεται, λόγω της απρόβλεπτης συμπεριφοράς του.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη θεωρείται ιδιαίτερα «πιεστική» και τα τελευταία χρόνια έχουν θέσει τέλος στη ζωή τους τρεις υπηρετούντες σε αυτήν. Ένας εξ αυτών είχε αυτοπυροβοληθεί στην υπηρεσία του, ενώ ένας δεύτερος είχε σκοτωθεί από έκρηξη που προκάλεσε με υγραέριο σε σπίτι όπου διέμενε στη Χαλκιδική.