Προθεσμία να απολογηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης πήρε από τον γ’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 47χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια την ηλικίας 7 ετών κόρη του.

Νωρίτερα, είχε μεταχθεί στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, όπου οδηγήθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Ζωγράφου, η οποία του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο γραφείο της εισαγγελικής λειτουργού φέρεται να ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Η υπόθεση, που προκάλεσε πανελλήνιο σοκ, εξελίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Νεμέας, όπου ζούσε ο 47χρονος μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Την ώρα του εγκλήματος, ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο διαμέρισμα μαζί με την 7χρονη.

Η σύζυγός του έλειπε εκείνη την ώρα από το σπίτι, όπως επίσης το -ηλικίας ενός έτους- μικρότερο παιδί τους. Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, ο ίδιος επικοινώνησε με την Άμεση Δράση, την οποία κάλεσε να στείλει αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο 47χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσε στα ΜΑΤ Θεσσαλονίκης, έδειχνε χαμένος και έξω από το ανακριτικό γραφείο ψέλλισε ότι ζητεί να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με το συγγενικό του περιβάλλον, είχε μανιοκατάθλιψη, ενώ το διάστημα που απουσίαζε από την υπηρεσία του λόγω της άδειας ανατροφής που είχε λάβει το προηγούμενο διάστημα, επισκέφθηκε ιδιώτη γιατρό και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) αναφέρει ότι το χθεσινό ειδεχθές συμβάν «έφερε στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό τρόπο ένα μείζον πρόβλημα το οποίο διαχρονικά αποτελούσε ταμπού για την ηγεσία (της ΕΛ.ΑΣ.) όταν αναδεικνυόταν από το συνδικαλιστικό μας κίνημα.Επιτέλους, η ηγεσία οφείλει να εγκύψει στα προβλήματα και να λάβει μέτρα αυστηρής εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, όπως προβλέπονται από το σχετικό Π.Δ. και περαιτέρω να ενισχύσει τις υφιστάμενες δομές, είτε με τη δημιουργία νέων (ιατρός εργασίας), είτε με τη στελέχωσή τους με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό.

» Η επίκληση των όποιων οικονομικών δυσχερειών είναι πλέον ανεπίτρεπτη όταν πρόκειται για τη διασφάλιση αυτής της ίδιας της ανθρώπινης ζωής» σημειώνει η ΠΟΑΣΥ.