Μια σειρά δράσεων αποφάσισε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της την Τρίτη για τις εξελίξεις στο μέτωπο της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών που προωθεί η κυβέρνηση.
Η ΟΜΥΛΕ χαρακτηρίζει ως «πολιτικά απαράδεκτη» την κυβερνητική βούληση για την ιδιωτικοποίηση –ξεπούλημα των λιμανιών και σημειώνει ότι «θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την ακύρωση της».
Συγκεκριμένα το ΔΣ της Ομοσπονδίας των λιμενεργατών αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε υπογραφή και ψήφιση στη Βουλή συμφωνίας «με ενταγμένο το ξεπούλημα των λιμανιών».

Επίσης αποφάσισε «παράσταση στο ΤΑΙΠΕΔ με καταγγελία των μεθοδεύσεων συνέχισης των διαγωνισμών των ΟΛΠ και ΟΛΘ, επιστολή προς τη Πρόεδρο της Βουλής για τη πρόκληση συζήτησης στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και τη διεξαγωγή συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (θεσμικών, αυτοδιοικητικών και παραγωγικών), εξουσιοδότηση για 24/ωρη απεργία με τη συμμετοχή όλων των συνδικάτων που συμπαρίστανται στον αγώνα ή αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα και σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης της ΟΜΥΛΕ ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».
Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΟΜΥΛΕ δέχτηκε την επίσκεψη της Γερμανίδας Βουλευτή Christine Buchholz, η οποία και «μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Κόμματος του Die Linke, δήλωσε ενεργή συμπαράσταση στους αγώνες των εργαζομένων στα λιμάνια της Ελλάδας, όπως ενεργά συμπαρίσταται στον δοκιμαζόμενο από τις συνέπειες της σκληρής λιτότητας, Ελληνικό λαό». Ακόμη κάλεσε την ΟΜΥΛΕ να συμμετέχει στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν τα Γερμανικά Συνδικάτα που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στις 20 Ιουνίου.