Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο εργοστάσιο ανακύκλωσης χάρτου στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου καθώς η φωτιά που ξεκίνησε το Σάββατο, αν και είναι υπό έλεγχο, συνεχίζει να καίει χαρτί και πλαστικό με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά η ατμόσφαιρα.
Παράλληλα η έντονη δυσοσμία που λόγω του αέρα έχει καλύψει αρκετές περιοχές της δυτικής Αττικής, του Πειραιά και αλλού προκαλεί την ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις στην υγεία τους καθώς ηκαύση πλαστικώνμπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων (διοξίνες, φουράνιο κ.ά.).
Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και εκτιμάται πως η διαδικασία της κατάσβεσης θα ολοκληρωθεί ύστερα από μια ή δυο ημέρες.
Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεκίνησε από ξερόχορτα δίπλα στην περίφραξη του εργοστασίου και στη συνέχεια πέρασε στο εσωτερικό του προαυλίου με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε μεγάλους όγκους από χαρτόνια και πλαστικό.
Στελέχη της Πυροσβεστικής σημείωναν πως η ιδανική λύση, όπως συμβούλευαν μάλιστα άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες περί το περιβάλλον, για την άμεση κατάσβεση θα ήταν η επιχωμάτωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, όπως έλεγαν, λόγω της μεγάλης ποσότητας καύσιμης ύλης, που είναι σχηματισμένη σε «βουνά» εντός του εργοστασίου, θα χρειάζονταν εκατοντάδες φορτηγά με χώμα για να σβήσουν τις φλόγες.