Kαταδρομική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Λάτση στην Εκάλη πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας με αφορμή το θάνατο εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Κατά την επίθεση – στην οποία συμμετείχαν πάνω από δέκα άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλα – προκλήθηκαν φθορές σε φυλάκια και γράφτηκαν συνθήματα στην περίφραξη.

Σε κείμενο που ανήρτησε η συγκεκριμένη ομάδα στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org χαρακτηρίζει την ενέργειά τους ως «δυναμική παρέμβαση» και παραπέμπει σε ρήση ιταλού αναρχικού, του Σαντέ Κασέριο:«Όταν, υποχρεωμένοι από την ανάγκη και με αντάλλαγμα λίγο ψωμί, πουλάμε την κούραση και τον ιδρώτα μας, διασφαλίζοντας τη ζωή σας, τις χαρές σας, την ασφάλειά σας, καλά γνωρίζουμε ότι σας παρέχουμε τη φιλοξενία της ευζωίας και ως εκ τούτου δεν νιώθουμε ότι σας χρωστάμε κάτι».
Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, κατηγορούν τα δύο κυβερνητικά κόμματα ότι κάνουν σκόπιμα τα «στραβά μάτια στις εγκληματικές πρακτικές των αφεντικών, συμβάλλοντας έτσι στην τέλεση πολλών παρόμοιων δολοφονιών. Είναι συνένοχοι των αστών, που στο όνομα της ανάπτυξης και του εθνικού συμφέροντος, επιβάλουν συνθήκες κάτεργων στους χώρους εργασίας. Το κροκοδείλια δάκρυα από εκπροσώπους του κράτους έχουν σαν σκοπό μόνο να ρίξουν στάχτη στα μάτια των σύγχρονων μισθωτών σκλάβων του κεφαλαίου»