Η δραστηριότητα της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκων Αγωνιστών» που έχει προχωρήσει στις επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας , σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Τατόι, στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη αλλά και στην Πρεσβεία του Ισραήλ μπαίνει στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ , μετά την σύλληψη στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου του 37χρονου καταζητούμενου αντιεξουσιαστή Γρηγόρη Τσιρώνη που φερόταν βασικό μέλος των «ληστών με τα μαύρα» που προχώρησαν σε έξι ληστείες τραπεζών-την περίοδο 2002-2006 – με λεία 600.000 ευρω.

Για την ομάδα αυτή υπήρχε η ένδειξη ότι ήταν χρηματοδότης της πρώτης φάσης δράσης της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» που έδρασε την περίοδο 2004-2010. Με κεντρικό μέλος τον αντάρτη πόλης Νίκο Μαζιώτη.

Τελικώς από δακτυλοσκοπικό έλεγχο αποδείχθηκε ότι ο 37χρονος , κι όχι ο ληστής του Διστόμου Γιώργος Πετρακάκος-(ΣΣ ο οποίος παραμένει άφαντος) όπως είχε αναφερθεί αρχικά ήταν ο συλληφθείς μαζί με τον επίσης καταζητούμενο ποινικό Σπύρο Χριστοδούλου. Στην διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛΑΣ έθεσε τέλος στην ζωή του ο ποινικός Σπύρος Δραβίλας.

Η ανακάλυψη ότι ο 37χρονος ύποπτο για τους ληστές με τα μαύρα, ήταν μαζί με ους εν λόγω ποινικούς που είχαν συνεργασία και με το Νίκο Μαζιώτη επιβεβαιώνει δημοσίευμα του «Βηματος» στις 16 Σεπτεμβρίου 2014 για τις σχέσεις των δύο ανταρτών πόλης. Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών έχουν μπει τρία καλάσνικοφ και τέσσερα όπλα που εντοπίσθηκαν στην Αγχίαλο αλλά και τρία κλεμμένα -από την περιοχή της Αττικής, ένα μάλιστα προ δύο ετών- που βρέθηκαν στο κρησφύγετο των δραστών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ από σειρά αναλύσεων για τις επιθέσεις της οργάνωσης «ΟΛΑ» φαίνεται να είχαν ενδείξεις ότι «προέρχεται πιθανόν από την συνεργασία του «αντάρτη πόλης» Νίκου Μαζιώτη με ορισμένους ενόπλους που στρατολογήθηκαν πρόσφατα , ασύλληπτα μέλη των «ληστών με τα μαύρα» και πιθανόν με την περιφερειακή συμμετοχή ποινικών όπως οι Σπ. Χριστοδούλου, Σπύρος Δραβίλας και Γιώργος Πετρακάκος που είχαν επαφή με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Μάλιστα από την ανάλυση των βίντεο στις ληστείες τραπεζών στα Μέθανα, στο Βελεστίνο κι άλλες όπου είχαν καταγραφεί οι κινήσεις των Μαζιώτη, Πετρακάκου, Χριστοδούλου και Δραβίλα είχε προσδιορισθεί κι η παρουσία άλλου ατόμου για τον οποίο είχαν εκφρασθεί υπόνοιες ότι μπορεί να ήταν ο 37χρονος που συνελήφθη στην Αγχίαλο .

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος για τον οποίο εξεταζόταν κι αν συμμετείχε στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009 από την οργάνωση ΟΠΛΑ υπήρχαν παλαιότερα πληροφορίες ότι κρυβόταν στην Αθήνα αλλά και στην περιοχή της Ηπείρου.

Μετά την σύλληψη του Μαζιώτη το περασμένο καλοκαίρι στο Μοναστηράκι ο οποίος είχε προχωρήσει σε ληστείες με τους τρείς προαναφερόμενους ποινικούς εξετάσθηκε αν ορισμένοι αντιεξουσιαστές από τους «ληστές με τα μαύρα» μαζί με άλλους ένοπλους που είχαν υποβοηθήσει και το Νίκο Μαζιώτη στην αναγέννηση του «αντάρτικου πόλης» την περίοδο 2013-2014 συνέχισαν την δράση του ΟΛΑ με το κτύπημα και στην Ισραηλινή Πρεσβεία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για ένα «πλέγμα σχέσεων ανταρτών πόλης και ποινικών που αναζητούν ιδεολογικά αλλοθι. Με αντιεξουσιαστές που προσκολλώνται σε ποινικούς σε ληστείες τραπεζών-για την ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου- αλλά κι από τους οποίους μπορεί να υποβοηθούνται σε ορισμένες επιθέσεις».

Παράλληλα συνεχίζεται έρευνα αν τουλάχιστον ένας από τους ποινικούς που έδιναν παρόν στο σπίτι της Νέας Αγχιάλου σχετιζόταν με τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, στις 21 Φεβρουαρίου 2015 στον Κούβελα Φθιώτιδας.

Με βαση ευρήματα στην κατοικία της Αγχιάλου οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναζητούν στοιχεία για τον εντοπισμό κι άλλων καταλυμμάτων ενόπλων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας