Εντός του Ιουνίου θα γίνει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών για την αποπληρωμή των υπερωριών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ για το 2015, καθώς και των εφημεριών των γιατρών στα πανεπιστημιακά και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Το ίδιο μήνα θα γίνει και η αποπληρωμή των δικαιούχων.
Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός μετά την υπογραφή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ).
Ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα με τις αποζημιώσεις των εφημεριών των γιατρών για το πρώτο τρίμηνο του 2015. Σύμφωνα με την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στις 27 Μαΐου καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς των γιατρών της πλειονότητας των νοσοκομείων της χώρας οι αποζημιώσεις των εφημεριών για το πρώτο τρίμηνο του 2015, αλλά όχι και των γιατρών των Κέντρων Υγείας.
Οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να γίνουν τάχιστα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε εντός της εβδομάδος να γίνει η πληρωμή των γιατρών. «Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν», προσθέτουν, «θα αποφασίσουν οι συνελεύσεις των νοσοκομείων στα οποία υπάγονται τα Κέντρα Υγείας για περαιτέρω κινητοποιήσεις».