Την Τρίτη 30 Ιουνίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τους τέσσερις κατηγορουμένους στην υπόθεση του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ, που το καλοκαίρι του 2012 είχε βρεθεί λιπόθυμος και αλυσοδεμένος στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και είχε καταγγείλει ότι βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τον εργοδότη του φούρναρη και το γιο του, καθώς και από άλλα δύο άτομα. Την ενοχή τους πρότεινε την Τετάρτη η Εισαγγελέας στη αγόρευσή, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους τέσσερις κατηγορούμενους είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Πρότεινε την ενοχή του ιδιοκτήτη του φούρνου, εργοδότη του Ουαλίντ Ταλέμπ ως αυτουργού και ως άμεσα συνεργούς, τους υπόλοιπους τρεις που εμπλέκονται στην υπόθεση.Πρόκειται για το γιο του ιδιοκτήτη του φούρνου και δύο φίλων της οικογένειας.
Ο ιδιοκτήτης του φούρνου στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι ωθήθηκε στην πράξη αυτή όταν διαπίστωσε κλοπή στο κατάστημά του και ότι θα πήγαινε ο ίδιος στη συνέχεια στην αστυνομία ενώ οι υπόλοιποι τρεις ανέφεραν ότι ήταν απλώς μπροστά στο περιστατικό.
Η εισαγγελέας στην πρότασή της ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τις τρεις κατηγορίες αλλά να ληφθεί υπόψη και η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας παρότι έχει διαγραφεί.
Σημειώνεται ότι ο Ουαλίντ Ταλέμπ είχε αναφέρει ότι εξαιτίας του ξυλοδαρμού που υπέστη αντιμετωπίζει και τώρα, τρία χρόνια μετά, σοβαρά προβλήματα υγείας με τα μάτια και το αριστερό του πόδι, ενώ παρακολουθείτο και από ψυχολόγους ψυχιάτρους, καθώς βρίσκεται μονίμως σε καθεστώς τρόμου. Δεν βγαίνει από το σπίτι και φοβάται ακόμα και για τη ζωή του.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπήρξαν μικροεντάσεις από το ακροατήριο ενώ μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν συγκέντρωση το πρωί έξω από τα δικαστήρια.