Το Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, με τέσσερις ημέρες και νύχτες εκδηλώσεων, από την Κυριακή 21 ως την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μια «μικρογραφία» του μέλλοντος, μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, το οποίο θα αντανακλά τον πλούσιο προγραμματισμό της μετέπειτα λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ).
Τις ημέρες αυτές, το Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» θα υποδεχθεί με ελεύθερη είσοδο τους πρώτους του επισκέπτες με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινά από το απόγευμα και θα διαρκεί ως το ξημέρωμα, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νύχτα μέρα. Για λόγους ασφαλείας, καθώς ο χώρος είναι ακόμη εργοταξιακός, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για τέσσερις ημέρες και νύχτες, η καρδιά της πόλης θα χτυπά στο Δέλτα Φαλήρου, με μουσική, αθλητισμό, δημιουργικά εργαστήρια, Τέχνη, μαγεία και πολλές εκπλήξεις. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων ξεναγήσεις στο Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος», προβολή ντοκυμαντέρ για το ΚΠΙΣΝ, συναυλίες ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, σκάκι με τον γκραν μετρ Γκάρι Κασπάροφ, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες και αγώνα δρόμου με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό το Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος». Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου θα απαιτεί προεγγραφή, σε ηλεκτρονικό σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Ακόμη, από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου έως την Τετάρτη 24 Ιουνίου, θα παρουσιαστεί το τριμερές ολονύχτιο πρόγραμμα προβολών video art «Fireflies in the Night». Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ρόμπερτ Στορ και των επιμελητριών Μπάρμπαρα Λόντον, Καλλιόπης Μηνιουδάκη και Φραντσέσκα Πιετροπάολο, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει non-stop προβολές ορισμένων από τα πιο σημαντικά έργα της διεθνούς video art.
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα αναρτηθούν σύντομα στο www.SNFCC.org